Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Semkli jsme se, hlásí trenér Karlovarska, které se jde poprat s evropskou elitou

Vyhrát zápas mezi evropskou elitou. S tím jdou do druhého duelu v Lize mistrů volejbalisté Karlovarska. Ale mají to těžké, neboť ve skupině E mají bývalé vítěze prestižní soutěže - německý Friedrichshafen, italské Trento a ruský Novosibirsk. Nyní je čeká německý celek a utkání Karlovarsko – Friedrichshafen můžete sledovat v přímém přenosu od 19.30 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Karlovarský Marcel Lux
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Kvůli koronaviru se skupiny hrají turnajově. První polovina zápasů se uskuteční od úterý do čtvrtka v Itálii, odvety jsou na pořadu v Německu 9. až 11. února. "Toužíme po první historické výhře klubu v této prestižní soutěži," uvedl manažer klubu a bývalý kapitán reprezentace Ondřej Hudeček na webu Karlovarska.

"Jdeme do toho s odhodláním, ale až na místě nám to nastaví zrcadlo," dodal Jiří Novák, současný trenér reprezentace a coby hráč vítěz Ligy mistrů 2001 s Paris Volley.

Zatímco italská, německá i ruská liga se hrály, českou na měsíc zastavila opatření proti šíření nemoci covid-19. Po restartu Karlovarsko vyhrálo tři ze čtyř zápasů. "Ale evropská scéna je vždycky docela krok do neznáma," podotkl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisty Karlovarska čeká Liga mistrů

Karlovarsko řešilo problém na nahrávce. Svalové zranění vyřadilo ze hry Lukáše Ticháčka a vedení klubu k Martinu Kočkovi narychlo sehnalo Nizozemce Wessela Keeminka, který má za sebou z předminulé sezony angažmá v Modeně.

"Ta nepříjemná věc, která nás potkala, nám ukázala další cestu, tým se neuvěřitelně semknul," kvitoval kouč Novák a dodal: "Nemohli jsme odjet s jediným nahrávačem. Kdyby ještě vypadl i Martin Kočka, byla by to ostuda naše, ale i českého volejbalu. Udělali jsme všechno, abychom byli konkurenceschopní."

Keemink absolvoval s týmem několik tréninků a na set naskočil do posledního ligového utkání. "Je to výzva, ale myslím, že se sehrajeme rychle a snad můžeme v té neskutečné skupině něco dokázat," doufal nizozemský reprezentant.

Předloni Karlovarsko v Lize mistrů v konkurenci italských gigantů Civitanovy s Modenou a polského Kedzierzynu nezískalo ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články