Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lvi překvapili favorita a k finále Vyzývacího poháru mají blíž

Přijeli jako favorité, odjeli jak spráskaní psi. Volejbalisté tureckého celku Ziraat Bankasi Ankara prohráli v semifinále Vyzývacího poháru v Praze se Lvy 0:3. Odveta se má hrát o týden později v Ankaře a jakékoli vítězství, případně zisk dvou setů posune Lvy do finále. Ve druhém semifinále vyhráli volejbalisté Milána v Ankaře nad týmem Halkbank 3:1. 

Radost volejbalistů Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Je to nejcennější vítězství v sezoně," řekl Pomr v České televizi. "Šance (na postup) teď máme o trošičku větší, minimálně pojedeme pro zlatý set."

Dvaadvaceti body se o výhru zasloužil Matej Mihajlovič. Slovinský univerzál měl v útoku ve spolupráci s nahrávačem Jakubem Janouchem vysokou úspěšnost sedmdesát procent. Navíc dal šest z deseti es českého celku.

"Ze začátku jsme byli pod tlakem, balony na nás lítaly mnohem rychleji, než jsme zvyklí, ale popasovali jsme se s tím a postupně přebírali otěže," komentoval Pomr vývoj.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr a ohlas utkání Lvi - Ziraat Bankasi Ankara

Jeho tým v úvodní sadě ztrácel, ale v její koncovce uspěl mimo jiné díky bloku Srba Nedeljkoviče a nechytatelnému servisu Mihajloviče. Ve druhém setu Lvi rozebrali hru Ankary. Italský trenér Giampaolo Medei dokonce stáhl z palubovky celou elitní sestavu a poslal do hry náhradníky. "Kluci skvěle plnili taktické pokyny, ale vypadalo to lehčeji, než to ve skutečnosti bylo," podotkl Pomr.

Ve třetí sadě se pražský tým dostal do vedení i díky obětavé obraně a vypracoval si čtyřbodový náskok. Radovat z výhry se hráči mohli po druhém mečbolu a servisu Ankary do autu. "Klobouk dolů, co kluci předvedli," řekl Pomr.

Semifinále Vyzývacího poháru volejbalistů - úvodní zápasy:

Lvi Praha - Ziraat Bankasi Ankara 3:0 (22, 14, 23)
Čas: 81 minut. Bez diváků. Sestava a body Prahy: Nedeljkovič 8, Janouch, Smith 7, Špulák 5, Mihajlovič 22, Paták 11, libero Ježek - Pliaseckij 1, Toman. Trenér: Pomr. Nejvíce bodů Ankary: Atanasov a Ter Maat po 11.

Halkbank Ankara - Milán 1:3 (22, -22, -18, -13).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články