Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Karlovarsko rychle vyřídilo Kladno. Lvi Praha zdolali Ústí a posunuli se na čtvrté místo

Po sérii tří porážek zvítězili Lvi Praha v extralize volejbalistů na palubovce Ústí nad Labem 3:0 a dostali se před svého soupeře na čtvrté místo v tabulce. Dvě kola před koncem základní části mají před severočeským týmem náskok tří bodů. Lídr soutěže Karlovarsko udělalo rychlý proces s Kladnem, vyhrálo 3:0, přičemž v první sadě povolilo soupeři jen 12 bodů, ve třetí 13 bodů. 

Zkušený blokař Mach se zranil ve středečním šlágru a diagnóza pro něj i klub byla krutá. "Špatně jsem došlápl. Ani nevím, na koho jsem stoupl. Mám zlomený kotník, minimálně šest týdnů budu mimo. Snad se vrátím ještě v play-off," řekl osminásobný mistr extraligy v dresu Českých Budějovic.

Jeho nástupce v roli kapitána univerzál Filip Rejlek dovedl Jihočechy k výhře nad Aerem 27 body. Tři body získali i liberečtí volejbalisté po výhře nad Beskydy 3:1, stejně tak překvapivě oba týmy ze dna tabulky Zlín a Příbram.

Zlín vyhrál v Ostravě, která s Odolenou Vodou svádí boj o šestou a zároveň poslední přímo postupovou příčku do čtvrtfinále, Příbram si vyšlápla na Brno.

Po šesti zápasech se povedlo Lvům, kteří v předchozích utkáních podlehli dvakrát vedoucímu Karlovarsku a jednou třetímu Liberci, vyhrát první set.

"Nebylo to jednoduchý, rozhodlo naše zlepšení na servisu v závěru setu v podání Mihajloviče, kdy to vzal do svých rukou. V prvním setu nám servis nefungoval, jak jsme chtěli, ale naštěstí jsme ho vyhráli," řekl trenér Lvů Tomáš Pomr České televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Ústí nad Labem na pražské Lvy nestačili

"Fungovala nám obrana zejména na síti. Jsme rádi, na tom jsme pracovali. Nebylo to jednoduché, ve třetím setu bylo těžký dát balon na zem, Ústí hrálo také výborně v obraně, extrémně obětavě," uvedl Pomr a jmenovitě vyzdvihl výkon dvacetiletého libera Matyáše Ježka. "Odehrál fantastický zápas," dodal.

Všechny tři sady skončily poměrem 21:25. "V prvním setu rozhodl servis univerzála, kterého jsme se trošku obávali. Asi nalomil naši bojovnost a sebedůvěru. Přesto jsme pak odehráli zápas celkem v pořádku, ale už jsme neměli ten klid, který jsme potřebovali, abychom odehráli lepší utkání. Každopádně Praha nás tlačila od začátku do konce. Neměli jsme se pak na čem chytit," konstatoval ústecký trenér Lubomír Vašina.

Extraliga volejbalistů - 20. kolo:

Ústí nad Labem - Lvi Praha 0:3 (-21, -21, -21), (Ostrava - Zlín 1:3 (-20, 15, -21, -22), Příbram - Brno 3:1 (17, 19, -22, 16), Karlovarsko - Kladno 3:0 (12, 19, 13), Liberec - Beskydy 3:1 (19, 20, -23, 23), Odolena Voda - České Budějovice 1:3 (-26, -20, 22, -16).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články