Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberečtí volejbalisté znovu porazili Budějovice a zůstávají na čele

České Budějovice - Hráči Liberce opět zvládli lépe zápas se svým největším konkurentem Českými Budějovicemi a znovu k tomu potřebovali předvést velký obrat. Dukla prohrávala už 0:2 na sety, avšak nakonec dovedla zápas až k vítězství. Po 18 kolech tak Liberec vede před Jihostrojem o jediný bod.

Souboj o první místo v tabulce odstartovali stejně jako na podzim lépe českobudějovičtí hráči. Dva sety slavila úspěch pestrá a rychlá hra zkušeného nahrávače Zapletala a zejména jeho spolupráce s blokařem Sobotkou, kterou Liberec nedokázal dlouho ubránit. Postupně se však rozehrál univerzál Dukly Hadrava a strhnul celý tým k velkému obratu. Rozhodující sadu svěřenci Michala Nekoly vyhráli 15:12.

"V prvních dvou setech jsme nepodávali tak kvalitně jako v dalších třech. Jsme spokojení, odvážíme si dva body a sebevědomí před Final Four Českého poháru," řekl Nekola. "Po prvních dvou setech jsme přestali hrát odvážně, agresivně, Kriško hodně chyboval. Rozhodl servis a následně přihrávka," doplnil kouč domácích Jan Svoboda.¨

České Budějovice - Liberec 2:3 (20, 32, -23, -15, -12)

Nejvíce bodů: Kriško 23, Sobotka 18, R. Mach 11 - Hadrava 26, Burrow 19, Leikep 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články