Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov prohrál úvodní čtvrtfinále Poháru CEV s Fenerbahce 0:3

Prostějov - Volejbalistky Agelu Prostějov prohrály v úvodním čtvrtfinále Poháru CEV s Fenerbahce Istanbul 0:3 po setech 11:25, 21:25 a 15:25. Turecký celek s českou reprezentantkou Anetou Havlíčkovou splnil roli favorita a české mistryně převyšoval ve všech směrech, utkání trvalo pouze 65 minut. Odveta je na programu ve středu 12. února v Istanbulu.

Trenér Miroslav Čada s hráčkami Prostějova
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

V úvodním setu povolilo Fenerbahce bojácně působícím domácím pouze 11 míčů. Prostějovu se nedařilo zakládat útočné akce, těm navíc chyběla přesnost. Soupeř si zato vytvářel tlak i důrazným podáním. "Nemohli jsme se dostat do tempa, soupeř nás dostal pod tlak. Měl mnohem pestřeji propracované útočné akce. Hodně jsme zaostávali v příjmu podání," uvedl trenér Prostějova Miroslav Čada.

Hanačky dokázaly vzdorovat pouze v druhém setu, kdy Maleševičovou v základní sestavě nahradila Gambová. Domácím fungovala obrana na síti a také se prosazovaly v útoku, kde se dařilo zejména Carterové a Borovinšekové. Prostějov díky tomu vedl 11:7 a před koncovkou ještě 19:18. Závěr setu už ale probíhal opět v režii hráček Fenerbahce. "Projevila se mnohem větší herní zkušenost soupeřek, které žádné drama nepřipustily," řekl prostějovský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Prostějov - Fenerbahce Istanbul

Miroslav Čada: "Výkonnostně i hvězdným hráčským kádrem je Fenerbahce srovnatelné s nejlepšími týmy Ligy mistryň. Jsem přesvědčený, že je hlavním favoritem na vítězství v Poháru CEV."

Ve třetí sadě volejbalistkám Prostějova utekl začátek na 3:8. I když se ještě vzchopily a srovnaly částečně krok, podařilo se jim uhrát pouze 15 míčů a koncovku už zkušený turecký tým snadno zvládl. Volejbalistky Fenerbahce měly hlavní oporu ve smečařce Kimové, kterou Hanačky jen s obtížemi bránily. Havlíčková si připsala 11 bodů.

Agel Prostějov - Fenerbahce Istanbul 0:3 (-11, -21, -15)

Rozhodčí: Szabó (Maď.), Harizanov (Bul.). Čas: 65 minut. Diváci: 1300.
Sestava a body Prostějova: Kossányiová 4, Carterová 9, Steenbergenová 6, Maleševičová, Borovinšeková 6, Vincourová 2, libero Jášová - Gambová 5, Soaresová, Růžičková, Hutinská. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články