Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Českobudějovičtí volejbalisté udrželi v čele náskok před Libercem

Praha - Volejbalisté Českých Budějovic si v čele extraligové tabulky udrželi dvoubodový náskok před Libercem. Jihočeští obhájci titulu dnes v 15. kole porazili Ústí nad Labem 3:0, Liberec zdolal stejným poměrem poslední Odolenu Vodu.

Volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Trenér Jihostroje Jan Svoboda byl rád, že jeho tým zvládl vyrovnanou koncovku třetí sady. "První dva sety byly jasné, ve třetím setu jsme povolili a Ústí se zlepšilo," řekl. "Domácí nás v koncovce udolali podáním," prohlásil ústecký kouč Miroslav Malán.

Liberec nedal Odolena Vodě žádnou šanci, Středočeši tak musejí dál čekat na první tříbodové vítězství. Bez ztráty setu vyhrála i ČZU Praha nad Brnem, zato utkání Zlína s Havířovem rozhodl až tie-break. V něm domácí zcela vyhořeli a prohráli 4:15.

Zlín v sezoně odehrál už čtvrtý pětisetový zápas, ale ani v jednom z nich neuspěl. "Po prvním setu jsme úplně odešli na podání, přidali k tomu ještě nemohoucnost v obraně v poli a bylo rozhodnuto," zlobil se zlínský trenér Roman Macek. Jeho havířovský protějšek Jakub Zvolánek označil vítězství hostů za překvapivé. "Ale za bojovnost jsme si ho zasloužili," dodal.

Volejbalistky pražského Olympu vyhrály ve Frýdku-Místku 3:1

Volejbalistky pražského Olympu si v extralize připsaly další výhru. Po dnešním vítězství 3:1 ve Frýdku-Místku si svěřenkyně trenéra Stanislava Mitáče upevnily druhé místo za suverénním Prostějovem. Právě prostějovské obhájkyně titulu dokázaly jako jediné v dosavadním průběhu nejvyšší domácí soutěže Olymp porazit a mají před ním tříbodový náskok. Frýdek-Místek zaskočil Pražanky jen v prvním setu, který vyhrál 25:21. "Pak se soupeř zvedl a přitlačil na servisu, čímž nás přinutil chybovat," uznala domácí trenérka Alexandra Dedková.

Mitáč konstatoval, že Olymp v úvodním setu špatně přihrával. "Postupně se ale rozehrála celá základní sestava. Dobře zahrála Vanžurová, výborný výkon podala i Kallistová," prohlásil kouč pražského klubu.

Boj o třetí místo se znovu přiostřil po prohře KP Brno 1:3 v hale pražské Slavie. Mezi třetími Brňankami a šestým Frýdkem-Místkem je pouze dvoubodový odstup, do nějž se vešly ještě slávistky a Olomouc.

Na první vítězství dál marně čeká SG Brno, které dnes prohrálo i dvanáctý zápas v sezoně. Přerovu doma podlehlo 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články