Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

České volejbalistky zvládly domácí duely Evropské ligy stoprocentně, porazily Bělorusko

České volejbalistky po Chorvatsku a Maďarsku zdolaly na domácím turnaji Zlaté evropské ligy také tým Běloruska a přiblížily se postupu do Final Four. Hostující hráčky dokázaly vítězkám soutěže z roku 2019 konkurovat jen ve druhé sadě a koncovce čtvrté a nakonec podlehly 7:25, 25:22, 12:25, 21:25. Další zápasy jsou na programu od středy do pátku opět v Praze.

zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"První set jsme měly pod kontrolou, druhý set jsme nezvládly, ale my to takhle máme. Asi podání rozhodlo, my jsme pak zatlačily. Když si dobře přihrajeme, tak hrajeme dobře," shrnula kapitánka českého týmu Andrea Kossányiová.

Česká sestava odehrála téměř ideální první set a Bělorusky deklasovala za patnáct minut rozdílem 18 bodů. Ve druhém setu se ale volejbalistky trápily na příjmu a většinu času jen dotahovaly. Snížily sice z 10:17 na 16:17, ale pak znovu pustily soupeřky do vedení a přes zlepšení v koncovce už set nezachránily.

Ve třetím setu se domácí hráčky znovu zkoncentrovaly a na palubovce dominovaly. Nedaly Běloruskám vydechnout, dobře podávaly, bránily i útočily a už z role nevypadly. Třetí sadu získaly opět rozdílem třídy (o 13 bodů) a čtvrtou sadu si pohlídaly.

Druhý turnaj se uskuteční kvůli problémům s cestováním do Běloruska znovu v Praze. Začne už ve středu, kdy volejbalistky narazí na poslední Maďarky. "Čekají nás po dni volna hned další tři zápasy, ale snad to zvládneme," věří smečařka Kossányiová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články