Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Češi podlehli i Portugalcům. Vyrovnaný zápas musel rozhodnout tie-break

S Portugalci svedli zatím nejvyrovnanější bitvu, čeští volejbalisté ale prohráli v Evropské lize i třetí zápas 25:20, 25:27, 37:39, 25:22 a 15:12. Utkání bezbodových týmů skupiny C dospělo po čtyřech vyrovnaných setech do tie-breaku, ve kterém si vedl lépe soupeř českého výběru a bral výhru za dva body. Češi víceméně ztratili možnost postupu do Final Four.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Portugalci se blýskli tradičně výbornou obranou v poli a nad sítí volejbalisty zasypal 25 body univerzál Marco Ferreira. V prvním setu dostali v základu šanci blokař Vojtěch Patočka a libero Milan Moník a zásluhou smečařů Lukáše Vašiny a Jana Galabova měli Češi navrch.

Druhý set ale ve vyrovnané koncovce ztratili. "Škoda, že jsme si nechali Portugalce rozehrát a museli s nimi bojovat ve zbývajícím průběhu. Děláme zbytečné chyby, hrajeme ve vlnách. Na to bychom se měli mezi turnaji zaměřit a zlepšit," řekl kapitán a nahrávač Jakub Janouch.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi nezvládli koncovku s Portugalci

Velkou bitvu přinesla třetí sada. V jejím závěru měli volejbalisté osm setbolů, ale soupeř dokázal pokaždé úspěšně ztrátu dohnat, převážně díky Ferreirovi. Nakonec Češi set ztratili poměrem 37:39. Ve čtvrtém setu ale uspěli a vynutili si tie-break, v kterém více chybovali.

"Je to samozřejmě zklamání, předsevzali jsme si lepší výsledky. Hráli jsme upracovaně, není nikdo, kdo by to vzal na sebe. Každopádně do Portugalska pojedeme s tím, že chceme odčinit tento turnaj a vylepšit celkový dojem," uvedl libero Daniel Pfeffer.

Evropská liga volejbalistů v Minsku - skupina C:

ČR - Portugalsko 2:3 (20, -25, -37, 22, -12)

Rozhodčí: Asipčik, Vajcjachovič (oba Běl.). Čas: 149 min. Diváci: 300. Sestava a body ČR: Vašina 24, Patočka 8, Hadrava 14, Galabov 20, Sedláček 10, Janouch 2, libero Moník - A. Bartoš 4, Bartůněk, Indra 10, Michálek, Polák 2. Trenér: Novák. Nejvíce bodů Portugalska: Ferreira 25, Alves 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články