Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Maďarky byly proti českým útokům bezzubé. Volejbalistky vedou skupinu C

České volejbalistky si v dalším zápase Evropské ligy s přehledem poradily s Maďarkami 25:16, 25:17 a 25:16. Po druhé výhře ve skupině C se Češky dostaly na první příčku tabulky. Ve druhém utkání skupiny se Chorvatky radovaly z první výhry v lize, když zvládly duel s Běloruskami 25:23, 25:25 a 25:20.

České volejbalistky se radují z výhry
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Odehráli jsme dobrý zápas a odvedli týmovou práci," pochvaloval si řecký trenér českého výběru Jannis Athanasopulos. "Zkoušeli jsme co nejvíc hráček, protože jedeme maraton zápasů. Každý den pracujeme na tom, abychom se ještě více zlepšili," uvedl.

Češky přehrály Maďarky ve všech směrech, měly sedm es a dvanáct úspěšných bloků. V každém setu si rychle vypracovaly náskok a jen v polovině druhé sady to po střídání chvilku "skřípalo". Nejlepší hráčkou byla podle zvyklostí se 17 body univerzálka Gabriela Orvošová.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání s Maďarskem a ohlas trenéra

Z hráček z lavičky dostaly šanci Eva Svobodová, Lucie Nová, nahrávačka Simona Bajusz i osmnáctiletá Eka Koulisiani, která esem proměnila mečbol.

"Myslely jsme si, že zápas bude náročnější, protože Maďarky porazily Chorvatky 3:2, dnes ale nic moc nepředvedly. Asi jsme je dost rozsekaly servisem a měly jsme i dobře odpřihráno," řekla kapitánka Andrea Kossányiová.

V závěrečném utkání prvního turnaje skupiny C se Češky v pondělí od 17:00 utkají s Běloruskami. V letošní sezoně se volejbalistkám zatím daří. V přípravě porazily dvakrát Polky, vyhrály všech šest zápasů v evropské kvalifikaci a nyní přidaly další dvě vítězství v Evropské lize.

Evropská liga volejbalistek:

Skupina C (první turnaj v Praze):

ČR - Maďarsko 3:0 (16, 17, 16) Rozhodčí: Herbik (Pol.), Kralovič (SR). Čas: 72 min. Diváci: 100. Sestava a body ČR: Kossányiová 10, Purchartová 7, Orvošová 17, Hodanová 6, Trnková 11, Valková 3, libero Dostálová/Chevalierová - Svobodová 1, Nová 5, Koulisiani 1, Bajusz. Trenér: Athanasopulos. Nejvíce bodů Maďarska: Szücsová a Kissová po 9.

Chorvatsko - Bělorusko 3:0 (23, 15, 20)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články