Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brňané nezvládli ani domácí odvetu s Tours a v Poháru CEV končí

Brno - Volejbalisté Brna prohráli domácí odvetné utkání 2. kola Poháru CEV s Tours 1:3 po setech 19:25, 14:25, 25:22 a 23:25. V prvním duelu ve Francii podlehli svěřenci trenéra Ondřeje Marka 0:3, cesta finalistů české extraligy v evropské soutěži tím skončila.

Volejbalisté Brna
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Omlazená sestava Brňanů vzdorovala tlaku favorizovaného soupeře v prvním setu do stavu 16:18. Koncovka už patřila francouzskému týmu, jehož hlavní oporou byl český reprezentant David Konečný.

"Hrozně jsem se na tenhle zápas těšil. Kromě národního týmu jsem v Česku už devět let nehrál a tak jsem rád, že jsem mohl ukázat, jak ve Francii hraju a proč tam pořád zůstávám," řekl Konečný.

Ve druhém setu se hostům od vedení 11:9 podařila desetibodová šňůra. "Snažili jsme se, ale ani maximální úsilí na lepší výsledek nestačilo. Soupeř je volejbalově na zcela jiné úrovni, pro naše mladé hráče jsou to ale zkušenosti k nezaplacení," uvedl kapitán brněnského týmu Michal Hrazdira.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Brna prohráli v Poháru CEV s Tours 1:3

Ziskem dvou setů si momentálně čtvrtý tým francouzské ligy definitivně zajistil postup do dalšího kola. To se odrazilo ve ztrátě koncentrace a herní jistoty.

Brňané se tak ve třetím dějství poprvé v zápase dostali do vedení a sadu dotáhli do vítězného konce. V dalším setu ale opět převzali režii volejbalisté Tours. Brňané odvrátili dva mečboly, ale francouzský tým si vítězství pohlídal.

Zatímco pro Brňany soutěž skončila, volejbalisty Karlovarska po úterním úspěchu čeká v osmifinále cesta na dalekou Sibiř do města Surgut. Tamní klub Gazprom-Ugra postoupil přes Olympiakos Pireus.

Volejbal Brno - Tours VB 1:3 (-19, -14, 22, -23)

Rozhodčí: Goitre (It.), Gudmundsson (Isl.). Čas: 106 min. Diváci: 1500. První utkání 0:3, postupuje Tours.

Sestava a body Brna: Hrazdira 6, Pražák 4, Perry 5, Handlíř 12, Mendoza 5, Haník 2, libero Muroň - Římal 10, Licek 2, Neubauer 4, Plesingr 1. Trenér: Marek.

Nejvíce bodů Tours: Barnes 17, White, Jansen Vandoorn a Rabiller po 11, Konečný 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články