Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karlovarsko slaví historický postup do osmifinále Poháru CEV

Kokkola (Finsko) – Zápis do klubových dějin se ve Finsku podařil volejbalistům Karlovarska. Druhý tým české nejvyšší soutěže cestoval do země tisíců jezer s vědomím porážky 2:3 z úvodního duelu. Na palubovce Tiikeritu Kokkola však dokázal nepříznivý průběh dvojzápasu otočit a po vítězství 3:1 postoupil mezi šestnáct nejlepších Poháru CEV. V další fázi změří síly buď s řeckým Olympiakosem Pireus, nebo ruským Surgutem. 

Michal Kriško (vpravo) v dresu Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Karlovarsko, které vstoupilo do extraligy na podzim 2014, podlehlo před dvěma týdny Tiikeritu, přestože vedlo 2:0 na sety. Ve Finsku proto muselo zvítězit, což se mu podařilo po setech 27:29, 25:19, 25:18 a 25:23.

Mečbol proměnil bývalý reprezentační kapitán Ondřej Hudeček, jenž posílil Západočechy před touto sezonou. Třiceti body přispěl k postupu univerzál Michal Kriško.

Je nám líto, video expirovalo.
Novotný: V osmifinále určitě preferujeme Pireus před Ruskem

Jméno příštího soupeře se dozví český klub ve středu večer po odvetě v Surgutu. Ruský celek bude rovněž dohánět ztrátu 2:3 z Pirea.

Ve čtvrtek nastoupí ve stejné soutěži také volejbalisté Brna, které čeká favorizované Tours. Francouzské mužstvo s lídrem Davidem Konečným vyhrálo před dvěma týdny v domácím prostředí 3:0.

2. kolo Poháru CEV volejbalistů - odvetný zápas:

Tiikerit Kokkola - Karlovarsko 1:3 (27, -19, -18, -23)

Čas: 123 min. Diváci: 1016. První zápas 3:2, postoupilo Karlovarsko.

Sestava a body Karlovarska: Hudeček 18, Sukuba 10, M. Kriško 30, Zmrhal 14, Treial 8, Končal, libero Pfeffer - Široký, Málek, Mochalski. Trenér: Novák. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články