Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
100 let basketbalu

Kneblová přišla po penalizaci o výhru v kayakcrossu, nepostoupil ani Přindiš

Po zlatém doublu, kdy kanálu v Troji během SP kanoistů kralovali Gabriela Satková a Jiří Prskavec, program vyvrcholil závody v kayakcrossu. Tereza Kneblová se probojovala až do finále, ve kterém sice cílem projela první, kvůli neprojeté brance však skončila čtvrtá a bonusové místo na OH v Paříži pro Terezu Fišerovou těsně nevybojovala. Cesta Víta Přindiše skončila před semifinále a na Hrách v Paříži tak startovat nebude. 

Tereza Fišerová
zdroj: Reuters autor: Stoyan Nenov

Tři nejlepší země z dnešního závodu získaly po jednom účastnickém místě na OH pro specialistu na kontaktní disciplínu kayakcross. Fišerová vypadla ve čtvrtfinále a obsadila desáté místo. Veronika Vojtová se dostala do semifinále, v malém finále pak dojela třetí a obsadila konečnou sedmou příčku.

"Je to asi nejtěžší na skousnutí, co jsem zažila. Z totální euforie, že se mi povedlo vyhrát a zároveň vyjet místo pro někoho dalšího, což bylo prostě neskutečné, vás tohle srazí docela dolů. Samozřejmě to bolí strašně moc. Být pro mě ve finále je skvělý výsledek, ale teďka to prostě bolí. Nebudu lhát. Ale jdeme dál, pro mě je to v crossu neskutečný výsledek a jsem ráda, že jsem si to mohla odjet," řekla zklamaná Kneblová.

Jednadvacetiletá rodačka z Olomouce je parťačka Fišerové v Dukle a ta ji před finále povzbuzovala. "Trošku jsme vtipkovaly. Terka se mě snažila naladit, za to jsem jí strašně vděčná. I za to, že za mnou přišla teď (po finále) a řekla mi, že se nic neděje a že jsem do toho dala maximum. Toho si strašně vážím, protože mě to mrzí hlavně kvůli tomu, že se mi to nepovedlo zajet. Jsem ráda, že teďka spolu máme takový vztah," prohlásila Kneblová.

"Člověk furt doufá a hrozně si to přeje, je ve stresu. Byla jsem víc ve stresu na břehu než ve vodě. Ona jela krásně, fakt bojovala. Ve chvíli, kdy to dali (penalizaci) takhle zpětně, tak to bylo to nejhorší, co může být. Ještě ve finálové jízdě, když jde o olympijské hry," podotkla Fišerová.

Mužské finále vyhrál Manuel Ochoa ze Španělska před Tillmannem Röllerem z Německa a Francouzem Borisem Neveuem, který za sebou nechal krajana Mathurina Madoreho. Přindiše, jenž v květnu vyhrál takzvanou časovku na mistrovství Evropy v Tacenu, předčili ve čtvrtfinále Ochoa a další Španěl David Llorente. Český reprezentant skončil celkově desátý. Do čtvrtfinále se nedostali Jakub Krejčí (22.) a Ondřej Tunka (24.).

Kayakcross se v Praze jel formátem připravovaným pro jeho premiéru na OH v Paříži. Do dvanácti rozjížděk prvního kola nastoupilo 42 závodníků v každé kategorii. Ti neúspěšní ještě absolvovali opravnou jízdu. Po těchto dvou fázích se pole zredukovalo na 32 nejlepších, kteří projdou obvyklým pavoukem s postupem dvou nejlepších do dalšího kola.

SP ve vodním slalomu v Praze – kayakcross:

Muži: 1. Ochoa (Šp.), 2. Röller (Něm.), 3. Neveu, 4. Madore (oba Fr.), ...10. Přindiš – vyřazen ve čtvrtfinále, 22. Krejčí, 24. Tunka – vyřazeni v rozjížďkách.

Ženy: 1. Hugová (Fr.), 2. N. Foxová (Austr.), 3. Setchellová (Brit.), 4. Kneblová, ...7. Vojtová, 10. Fišerová – vyřazena ve čtvrtfinále.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články