Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devět českých slalomářů je v semifinále, Prskavec zajel v kvalifikaci druhý čas

Devět českých závodníků postoupilo do semifinále závěrečného podniku Světového poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urgell. V kvalifikaci se nejvíce dařilo kajakáři Jiřímu Prskavci, lídr průběžného pořadí, stejně jako před týdnem ve slovinském Tacenu, předvedl druhou nejrychlejší jízdu. Z pátého místa prošla do víkendového programu kajakářka Kateřina Kudějová.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Rychlejší než Prskavec byl dnes ve Španělsku jen Francouz Boris Neveu. "Kdyby se mi povedla taková jízda v 'semíčku', tak to bude super a budu spokojený. Ve finále už se jezdí maličko víc na risk," řekl Prskavec, jenž ve Španělsku hájí celkové vedení.

Před nedělním finále vede o 42 bodů před druhým Polákem Dariuszem Popielou, přičemž závody v Seu jsou hodnoceny dvojnásobným počtem bodů. Loni skončil Prskavec v konečném pořadí SP čtvrtý o čtyři body, nyní může navázat na loňské historické prvenství Víta Přindiše. "Medaili z celkového hodnocení ještě nemám," vyhlásil Prskavec před finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec chce postoupit do finále a zaútočit na medaili

Ze šesté příčky postoupil Přindiš a Luboš Hilgert se do semifinálové třicítky kategorie K1 dostal až ze druhé jízdy. Jedna jízda stačila v kvalifikaci singlkanoistům Vítězslavu Gebasovi a Lukáši Rohanovi. Kudějová, která si minulý týden pátým místem zajela nejlepší výsledek v sezoně, postoupila z páté příčky.

Uspěla i Barbora Valíková. V C1 si semifinále zajistily Tereza Fišerová a Kateřina Havlíčková. Ani opravné druhé jízdy do víkendového programu neposunuly kanoistu Tomáše Raka, kajakářky Amálii Hilgertovou s Veronikou Vojtovou, kanoistku Evu Říhovou ani kajakáře Ondřeje Tunku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články