Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Na SP v Tacenu postoupily do semifinále všechny české lodě

Do semifinálových bojů v závodě Světového poháru vodních slalomářů v Tacenu postoupila kompletní česká výprava. V deštivém počasí se v kvalifikaci nejlépe vedlo kajakáři Jiřímu Prskavcovi, který předvedl druhou nejrychlejší jízdu. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Semifinále kanoistů a kajakářek sledujte v sobotu od 8:50.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Damian Klamka

V kategorii kajakářů vedle Prskavce postoupili z první kvalifikační jízdy Vít Přindiš a mistr světa Ondřej Tunka. Luboš Hilgert doplnil kvarteto v opravné jízdě.

"S jízdou jsem spokojený, projel jsem první dvě branky a říkal jsem si, že to asi není úplně ono, ale z doslechu jsem slyšel, že to bylo úplně v pohodě. Celou trať jsem prolítl tak, jak jsem chtěl, a celkem všechno mi vycházelo. Kdybych takhle jel semifinále a finále, tak jsem úplně spokojený," řekl bronzový olympijský medailista z Ria de Janeiro Prskavec, jehož dnes porazil pouze domácí Slovinec Žan Jakše.

Mezi kanoisty postoupil na první pokus Lukáš Rohan a po opravách ho doplnili Tomáš Rak a Michal Jáně. Z kajakářek byla z Češek nejlepší osmá Amálie Hilgertová, s níž do semifinále postoupily Veronika Vojtová, Kateřina Kudějová a také Eva Říhová, jež se kvalifikovala i v kategorii C1. Kompletní sestavu kanoistek doplnily Jana Matulková a Tereza Fišerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na SP v Tacenu byl Prskavec před semifinále druhý
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články