Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Frintová: Světový pohár ve Varech, to je naprosto senzační

Karlovy Vary – Poprvé v historii se v České republice uskuteční závod Světového poháru na olympijských tratích. Do Karlových Varů se sjíždí světová špička, domácí triatlon bude reprezentovat Vendula Frintová. "Závodila jsem tu už na evropském šampionátu v roce 2003," prozradila Frintová ve Sportovních zprávách.

Je nám líto, video expirovalo.
Frintová: Ve Varech jsem závodila už na ME 2003

"Karlovy Vary mají v českém triatlonu dlouholetou historii," popisuje suverénní česká jednička. "To, že se podařilo závod posunout až na úroveň Světového poháru, je naprosto senzační – jak pro domácí závodníky, tak i pro ty ze zahraničí. Bude to těžký závod s náročnými tratěmi, na který závodníci vzpomínají jen v tom nejlepším," líčí Frintová.

Karlovarský závod se změnou kategorie posouvá mezi světovou špičku. "Světový pohár je v současnosti je druhá nejvyšší úroveň triatlonu. Máme ale i zákulisní informace, že by se Karlovy Vary mohly v budoucnosti pokusit i o seriál mistrovství světa," myslí si Frintová.

Závod SP žen se uskuteční v neděli od 10 hodin. Frintová si je vědoma brzkého startu. "Je to na nás docela brzy, jsme zvyklé spíše na pozdější starty. Nepřeje ani předpověď počasí. Úplně ideální to není, ale je to pro všechny stejné," dodává česká favoritka.

Frintová bude útočit na medaile. "Mám startovní číslo tři a patřím k favoritkám na pódium. Ale nezaručuje mi to nic, závod bude náročný. Je tam minimálně pět kvalitních soupeřek, na které si budu muset dát pozor," uzavírá Frintová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články