Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zdravotní problémy donutily tenistu Veselého ukončit sezonu

Praha – Předčasný konec sezony musel v návaznosti na zranění levé paže oznámit Jiří Veselý. Aktuálně 51. hráč světového žebříčku ATP se tak rozhodl po konzultaci s lékaři. Od července musel vzdát čtyři zápasy, bez boje pro něj skončilo i druhé kolo srpnového grandslamu US Open.

"Poslední měsíce jsem se chvílemi cítil zoufalý, protože jsem musel vzdát mnoho zápasů i turnajů. Teď se zaměřím na to, abych byl stoprocentně zdravý," oznámil třiadvacetiletý rodák z Příbrami. "Bolest přetrvává několik měsíců, proto jsem se rozhodl to rozlousknout a začít to radikálně řešit."

Aktuálně je v péči profesora Pavla Koláře, který se snaží zjistit příčinu potíží. Zatím se přesně neví, v čem tkví jeho problém. "Bolest se stěhuje, jednou je v předloktí a potom v lokti. A neví se proč. Čekám na diagnózu," uvedl Veselý.

Možným důvodem je poškozený nerv. Na turnaji v Cincinnati si nechal udělat akupunkturu. "Pobolívala mě ruka, nejspíš z přetížení. Zašel jsem k fyzioterapeutům a trošku smolně mi asi lehce napíchli povrchní nerv. Jestli to s tím ale má spojitost, to se přesně neví, o tom se spekuluje," krčil Veselý rameny.

Levoruký tenista naposledy nastoupil na challengeru v Taškentu, ale osmifinálový zápas musel opět vzdát. "Bolest stoupala a bylo to trápení, i když vzdávám hodně nerad, jinak to nešlo," řekl Veselý.

Původně měl nyní absolvovat turnaj v Moskvě, místo odletu do Ruska však podstoupil různá vyšetření a radil se s doktory. Odvolal také start ve Vídni. " Zkoušel jsme to a zkoušel, ale nešlo to. Lepší je udělat tenhle krok, než zbytečně dávat kůži na trh a znovu skrečovat. To by nebylo úplně vhodné," řekl Veselý.

Od července vzdal celkem čtyřikrát, před Taškentem také na turnajích v Umagu a Winston Salemu, na US Open do zápasu proti srbské hvězdě Novaku Djokovičovi ani nenastoupil. "Dřív jsem měl možná jednu nebo dvě skreče za kariéru, protože to dělám nerad a vždycky je šance to zlomit, ale letos to bylo nehratelné," řekl.

Až bude znát příčinu svých problémů, dopřeje si dovolenou. "V nejbližší době bych chtěl vypadnout do tepla. I teplo tělu prospěje víc a odpočinu si i psychicky," řekl.

Předčasný konec sezony chce využít i jako svoji výhodu. "Doufám, že zranění vyléčím co nejdřív a budu moct začít s přípravou o pár dnů dřív než ostatní," uvedl. Do roku 2017 plánuje vstoupit v lednu buď na turnaji v Dauhá, nebo v Čennaí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články