Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Všechny Češky prošly v Lucemburku prvním kolem, Kvitovou nezastavila Sie Su-Wej

Lucemburk - V hlavním městě velkovévodství prošly prvním kolem turnaje všechny čtyři české tenistky. Petra Kvitová se na úvod tahala se Sie Su-Wej, ale v druhém setu jí nasazená jednička nadělila kanára a postoupila spolu s Kristýnou Plíškovou a Terezou Smitkovou. Úvodní kolo zvládla už o den dřív Denisa Allertová.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Kvitová porazila Tchajwanku výsledkem 7:5, 6:0. Světová jedenáctka měla s asijskou soupeřkou zpočátku problémy, neudržela brejk a Sie Su-Wei za stavu 5:4 podávala na zisk první sady. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ale získala její servis čistou hrou a od té doby už na kurtu dominovala. O čtvrtfinále si zahraje s Varvarou Lepchenkovou, s níž má bilanci 6:0.

Kristýna Plíšková, sestra světové pětky Karolíny, oplatila Francouzce Oceane Dodinové vyřazení z prvního kola na předchozím turnaji v Linci a zvítězila 3:6, 6:3, 6:4. Čerstvá držitelka titulu z Taškentu, který byl její premiérový na okruhu WTA, se o postup do čtvrtfinále utká s Američankou Lauren Davisovou.

Smitková navázala na úspěch v kvalifikaci a v hlavní soutěži si poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou dvakrát 6:3. Její příští soupeřkou bude Allertová.

Výsledky tenisového turnaje žen v Lucemburku:

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Dodinová (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Bertensová (3-Niz.) - Becková (Něm.) 6:4, 6:4, Davisová (USA) - Doiová (6-Jap.) 6:1, 6:2, Larssonová (8-Švéd.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2, Barthelová - Witthöftová (obě Něm.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články