Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Šafářová vypadla opět v prvním kole. V Moskvě dohrála i Strýcová a Siniaková

Moskva – Ve čtyřhře se jí daří na výbornou, v singlu to ale Lucii Šafářové podle představ nevychází. Turnaj v Moskvě se stal už dvanáctým na okruhu WTA, kde v letošním ročníku vypadla už v prvním kole. Nad její síly byla Australanka Daria Gavrilovová, které podlehla 2:6 a 2:6. Ve stejné fázi skončila i Barbora Strýcová po porážce od Any Konjuhové z Chorvatska 4:6, 6:1, 2:6 a Kateřina Siniaková po prohře 6:7, 7:5 a 5:7 s nasazenou sedmičkou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Třicetiletá Strýcová začala duel s osmnáctiletou Chorvatkou nadějně a vedla už 4:1, pak ale dvakrát přišla o podání a set ztratila. Ve druhém podobné zaváhání nepřipustila a hladce vyrovnala, ve třetí sadě se ale znovu prosadila Konjuhová.

Tenistka, která se do hlavní soutěže dostala po vyřazení v kvalifikaci až po odstoupení dalších hráček, proměnila po hodině a tři čtvrtě druhý mečbol.

Strýcová je zatím poslední postupující na turnaj Elite Trophy, kam už se kvalifikovala Petra Kvitová. Teoreticky by Strýcovou o start v čínském Ču-chaji, kde se bude hrát od 1. do 6. listopadu, mohla připravit Nizozemka Kiki Bertensová, ale k tomu potřebuje turnaj v Moskvě vyhrát.

Devětadvacetiletá Šafářová, jež letos sbírá úspěchy spíše ve čtyřhře po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové, dokázala Gavrilovovou letos v 1. kole US Open porazit, tentokrát se ale nedostala v zápase do žádné šance. 

O sedm let mladší Gavrilovová ji ani jednou nepustila k brejkbolu, Šafářová naopak v každém setu dvakrát přišla o servis a soupeřce, která je v žebříčku jen o dvě místa před ní na 37. příčce, hladce podlehla.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Muži (dotace 792 645 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Lorenzi (7-It.) - Gaio (It.) 6:4, 6:4, Fognini (It.) - Berankis (Lit.) 6:1, 6:2, Medveděv (Rus.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 4:0 skreč.

Ženy (dotace 823 888 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Gavrilovová (Austr.) - Šafářová (ČR) 6:2, 6:2, Görgesová (Něm.) - Koviničová (Č. Hora) 7:6 (7:3), 6:3, Jankovičová (Srb.) - Ostapenková (Lot.) 6:3, 6:3, Makarovová (Rus.) - Gibbsová (USA) 7:5, 6:1. Konjuhová (Chorv.) - Strýcová (6-ČR) 6:4, 1:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články