Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
První oddíl

Djokovič je v plné přípravě na Wimbledon. Zatím reaguje velmi dobře, pochvaluje si stav kolene

Necelý měsíc po operaci kolena je srbský tenista Novak Djokovič připravený rozšířit svoji sbírku 24 grandslamů. Na svůj oblíbený turnaj se již v Londýně připravuje a věří, že tvrdou zátěž Wimbledonu jeho koleno vydrží. Na úvod sedminásobný šampion travnatého turnaje prozkouší Víta Kopřivu.

Novak Djoković v tréninku na Wimbledon
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

"Trénuju tady už týden, hlavně poslední tři dny byly hodně intenzivní. Odehrál jsem cvičné sety proti několika špičkovým hráčům, takže jsem koleno zatížil téměř na maximum. Zatím reaguje velmi dobře, což je skvělá zpráva pro mou účast," řekl Djokovič.

Sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu si poranil pravé koleno v osmifinále Roland Garros proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Následně z turnaje, kde obhajoval titul, odstoupil a absolvoval operaci menisku.

"Jasně, že až turnaj začne, budu mít víc dojmů a zpětné vazby z toho, jak moje koleno reaguje na pětisetový zápas," uvedl Djokovič, který o start ve Wimbledonu nechtěl přijít. "Neřekl bych, že jsem měl strach, že vynechám. Spíš jsem moc toužil po tom tady hrát. Speciálně ve Wimbledonu, který byl už od dětství mým vysněným turnajem," doplnil.

Srbský tenista, který v sezoně čeká na první titul, může uspět ve Wimbledonu poosmé. Cílí také na rekordní 25. grandslamový triumf, díky němuž by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Australankou Margaret Courtovou. Vloni vyhrál tři grandslamy, neuspěl právě jen ve Wimbledonu, kde ho ve finále porazil Španěl Carlos Alcaraz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články