Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Djokovič je po operaci, jeho start ve Wimbledonu i na Hrách je nejistý

Srbský tenista Novak Djokovič potvrdil informaci francouzského deníku L'Équipe a má za sebou operaci menisku v pravém koleni, kvůli němuž odstoupil z probíhajícího Roland Garros. Vítěz rekordních 24 grandslamů věří, že se co nejdříve vrátí na kurty.

Novak Djokovič na Roland Garros
zdroj: REUTERS

Sedmatřicetiletý Djokovič si poranil pravé koleno v osmifinálovém souboji French Open s Argentincem Franciscem Cerúndolem. Během utkání si vyžádal pauzu na ošetření, před začátkem čtvrtého setu si vzal prášek proti bolesti a zápas po čtyřech a půl hodinách vyhrál.

Následující den však vynechal v Paříži trénink a po výsledcích magnetické rezonance z turnaje odstoupil. Ve čtvrtfinále měl čelit loňskému finalistovi Casperu Ruudovi z Norska. Djokovič tak přišel o šanci obhájit v Paříži titul a také o první místo ve světovém žebříčku, kam se posunul Ital Jannik Sinner.

Zároveň také srbský tenista prozatím přišel o možnost vybojovat 25. grandslamový titul, kterým by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Australankou Margaret Courtovou. "Hrál jsem srdcem a v zápase ze sebe vydal vše. Bohužel. Po pečlivém zvážení a konzultacích jsem musel učinit těžké rozhodnutí," napsal Djokovič na Instagramu.

"Kvůli zranění menisku jsem musel udělat několik nepříjemných rozhodnutí. Pořád se s tím snažím vyrovnat, ale s radostí vám můžu oznámit, že operace proběhla v pořádku," připsal srbský tenista informace o podstoupeném zákroku. "Teď udělám všechno pro to, abych se k hraní vrátil co nejdříve," dodal.

Djokovič zatím neprožívá vydařený rok a nezískal ještě ani jeden titul. Navíc mu hrozí, že kvůli zranění přijde o Wimbledon, který se uskuteční od 1. do 14. července, a také o olympijský turnaj v Paříži, jenž je na programu od 27. července do 4. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články