Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Lehečka by rád startoval ve Wimbledonu i na olympiádě, zranění ale nechce uspěchat

Jiří Lehečka je stále nejlépe postaveným českým hráčem v žebříčku ATP na 23. místě, ačkoli momentálně léčí únavovou zlomeninu bederního obratle. Kvůli nepříjemnému zranění musel odstoupit z turnaje v Madridu, v němž zdolal i Rafaela Nadala, a přišel o Roland Garros. Jako divák se tak měl možnost podívat na prostějovský challenger, během něhož uvedl, jak na tom aktuálně je a jaké jsou jeho vyhlídky do dalšího průběhu sezony.

Jiří Lehečka na kurtu v Madridu těsně před odstoupením
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

"Zranění se vyvíjí tak, jak jsme čekali. Už jsou tam nějaké pozitivní změny. Všechno vede k tomu, že bych snad mohl jít brzy na kurt, ale nechci nic slibovat, zatím je naším cílem stihnout Wimbledon," řekl Lehečka ke svému zranění a probíhající rekonvalescenci. "Obratle jsou v tomto trochu nevyzpytatelné. Ale uděláme všechno tak, jako to děláme doteď, a doufejme, že se to vydaří," pokračoval.

Lehečka uvedl, že v současnosti podstupuje magnetoterapie. "Pomáhá mi jak profesor Kolář, tak Petr Krejčí z ÚVN, řeším to s oběma. Celkově tam ani nic moc nejde udělat, je to bohužel zranění, u kterého se vyplatí jenom čekat a dát tělu prostor na to se s tím vypořádat," vysvětlil.

Přiznal také, že ještě před stanovením diagnózy věřil, že by mohl stihnout Roland Garros. "Došlo nám, že je to nereálné, tak jsem se s tím musel co nejdřív smířit. Je to škoda, na antuce jsem si věřil. Po turnaji v Madridu jsem se herně cítil dobře, ale nedá se dělat nic jiného než to přijmout a doufat, že se příští rok vrátím silnější," řekl Lehečka.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka: Zranění je nevyzpytatelné. Chtěl bych startovat ve Wimbledonu i na OH

Antukový grandslam sezony si ale nenechal ujít a sledoval, jak se komu dařilo. Překvapilo ho také zranění Novaka Djokoviče a nevynechal duel úvodního kola mezi Alexanderem Zverevem a Rafaelem Nadalem.

Nadala jsem neporazil v jeho nejhorší formě

S Nadalem sehrál emotivní zápas na turnaji v Madridu, který nakonec z důvodu zranění v semifinále skrečoval. Na zápas proti někdejší světové jedničce vzpomíná rád. "Je to jedna z věcí, na kterou do konce života nezapomenu. Přeci jen je to legenda světového tenisu a porazit ho u něj doma před 13 tisíci lidmi ve Španělsku v Madridu, kde to pětkrát vyhrál, je něco výjimečného," řekl.

"Jsem rád, že se mi to povedlo. Předváděl jsem tenis, který jsem si představoval. Rozhodně jsem Rafu neporazil v úplně jeho nejhorší formě, protože předtím porazil De Minaura, s nímž ještě dříve prohrál v Barceloně, takže si myslím, že se nemám za co stydět, a jsem rád, že se mi to povedlo," zhodnotil Lehečka.

"Na síti jsem mu pogratuloval ke skvělé kariéře, k tomu, co v Madridu dokázal. On mi zase popřál hodně štěstí do dalších zápasů," uzavřel téma Lehečka.

Před zápasem proti Nadalovi mu přiletěl předat cenné rady také Tomáš Berdych, s nímž spolupracuje od loňského turnaje v Monte Carlu. "Nestagnujeme, jdeme jenom nahoru. Samozřejmě teď je takové neklidné období, kdy bohužel nemůžu na kurtu stát, ale i to k tomu patří. Je smůla, že se to stalo v této části sezony, ale věřím, že se dostanu zpátky na vrchol," uvedl Lehečka.

Start ve Wimbledonu i na olympijských hrách je stále ve hře

Lehečkovi se vstup do sezony povedl, když dokázal v lednu získat svůj první titul v Adelaide. Mezi jeho další cíle patří i vstup do elitní dvacítky ATP. "Doufám, že to ještě vydržím dál a že i ta první dvacítka se mi povede do konce roku," konstatoval.

Navzdory zranění obratle se s týmem dál soustředí na třetí grandslam sezony, Wimbledon i vrchol v podobě olympijských her v Paříži. "Snažím se to vidět pozitivně. Ale na 100 % nedokážu nic říct. Strašně rád bych startoval na obou akcích, ale budu muset poslouchat svoje tělo, protože tohle není zranění, které by se chtělo uspěchat," řekl.

"Budu se proto soustředit i na to, co mi budou říkat doktoři a jakým způsobem mě budou vést k tomu, abych pokračoval. Myslím si, že Wimbledon není nereálný, hodnotil bych to tak 50:50, jestli budu startovat, nebo ne, na olympiádu pevně věřím, že budu připravený a budu tam startovat," uvedl Lehečka.

Zdroj
ČT sport, atptour.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články