Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bratři Bryanové vyhráli Wimbledon a získali čtvrtý grandslamový titul v řadě

Londýn - Bratři Bob a Mike Bryanovi ve finále wimbledonské čtyřhry porazili Brazilce Mela s Chorvatem Dodigem ve čtyřech setech 3:6, 6:3, 6:4 a 6:4 a získali takzvaný Grand Slam, tedy čtyři tituly na grandslamových turnajích v řadě. Američané navíc před loňským triumfem na US Open vyhráli také olympiádu v Londýně, která se hrála právě ve wimbledonském areálu. Bryanovi mají jako první pár v historii profesionálního tenisu v držení všechny čtyři grandslamové tituly současně. Zápas jsme vám přiblížili v on-line přenosu.

Bob a Mike Bryanovi
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Titul v ženské čtyřhře získal tchajwansko-čínský pár Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj. Osmá nasazená dvojice porazila Australanky Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou, které v závěrečných kolech vyřadily Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou i Květu Peschkeovou s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou, ve dvou setech 7:6 a 6:1.

Bratři Bryanové triumf oslavili svou tradiční srážkou hrudníků ve výskoku. Pětatřicetiletá dvojčata, která se drží na špici deblového žebříčku od září 2003, přitom vstoupila do zápasu katastrofálně a brzy prohrávala 0:5. První sadu proti dvanácté nasazené dvojici, která v semifinále vyřadila Radka Štěpánka s Leanderem Paesem, už nezachránili. V dalších třech setech ale při svém podání nezaváhali a po dvou hodinách proměnili první mečbol.

Bob Bryan:

Bob a Mike Bryanovi s trofejemi za vítěz..."Je to, jako kdybychom přidali na naši skvělou kariéru oříšky a šlehačku a třešinky. Nemyslel jsem si, že něco bude tak úžasné jako zlatá medaile, ale tohle je jako koruna, završení nebo mašlička uvázaná na naší kariéře. Je to něco, o čem jsme nikdy ani nesnili - zkusit vyhrát všechny čtyři v řadě."

Bryanové letos opanovali Australian Open a French Open, a pokud na podzim obhájí loňský titul na US Open, stanou se teprve druhým párem v historii, který získá všechny čtyři grandslamové tituly v jednom roce. Kalendářní Grand Slam získali Australané Ken McGregor a Frank Sedgman v roce 1951, sedmnáct let před začátkem profesionální éry tenisu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články