Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plíšková odvrátila mečbol a na US Open je ve 3. kole, český pár ve čtyřhře narazil

Český tenis na US Open slaví v singlu, ale ve čtyřhře smutní. Karolína Plíšková nedopustila porážku v duelu s Amandou Anisimovou z USA, odvrátila mečbol a po výhře 7:5, 6:7 a 7:6 postoupila do třetího kola. Další soupeřkou bude Ajla Tomljanovicová z Austrálie. Naopak Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou nezvládly na grandslamu hned první utkání a s polsko-americkým párem Magda Linetteová, Bernarda Peraová prohrály 3:6 a 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Jerry Lai

Turnajová čtyřka Plíšková odehrála s Anisimovou bitvu plnou skvělých servisů a ostrých výměn. První set mohla rozhodnout v desáté hře, ale využila až třetí setbol ve dvanáctém gemu. Druhá sada dospěla do tie-breaku, v jehož koncovce udělala Plíšková dvě dvojchyby.

V rozhodujícím setu měla Plíšková čtyři brejkboly za stavu 5:5, ale ani jednou neuspěla a znovu se hrál tie-break. Češka prohrávala 2:5, ale získala čtyři míče v řadě a za stavu 6:5 měla první mečbol, který Američanka odvrátila na síti. Pak čelila Plíšková hrozbě ztráty utkání. Soupeřku ale rozběhala a donutila chybovat. Při druhém mečbolu Plíškové poslala Anisimová míč do sítě.

"Byl to super náročný zápas od prvního momentu," řekla Plíšková na kurtu o utkání dlouhém dvě hodiny a jednadvacet minut. "Ona hrála rychle, občas jsem nestíhala, ale byla trpělivá. Obě jsme skvěle podávaly. Bylo to o pár míčcích a na konci taky o trošce štěstí," dodala.

Do třetího kola v New Yorku letos prošly tři české hráčky. Karolína Plíšková navázala na letošní vítězku Roland Garros Barboru Krejčíkovou a Petru Kvitovou.

České duo narazilo hned na úvod turnaje

Turnajové dvojky Krejčíková se Siniakovou nevyužily ani jeden ze dvou brejkbolů v utkání a v každém setu přišly jednou o servis. Utkání prohrály za hodinu a sedm minut. Krejčíková tak přišla o možnost vrátit se do čela čtyřhry žebříčku WTA, k tomu potřebovala hrát minimálně semifinále.

Krejčíková a Siniaková letos získaly grandslamový titul na Roland Garros a na Australian Open došly až do finále. V prvním kole grandslamu vypadly poprvé od předloňské Paříže.

Ostatním českým hráčkám se v úvodním kole čtyřhry dařilo. Postoupily Tereza Martincová s Markétou Vondroušovou, Marie Bouzková s Lucií Hradeckou, Květa Peschkeová s Australankou Perezovou i Renata Voráčová s Ukrajinkou Kalininovou.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku:

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (4-ČR) - Anisimovová (USA) 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (9:7).

Čtyřhra - 1. kolo: Linetteová, Peraová (Pol./USA) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:3, 6:4, Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Jonesová, Scottyová (USA) 7:6 (7:0), 7:6 (7:3), Peschkeová, Perezová (16-ČR/Austr.) - Pattinamaová Kerkhoveová, Jorovičová (Niz./Srb.) 6:2, 6:2, Voráčová, Kalininová (ČR/Ukr.) - Christianová, Hibinová (USA/Jap.) 7:6 (7:1), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články