Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Duel Krejčíkové přerušil déšť. Češku nerozhodila ani změna kurtu a na US Open jde dál

Začala na dvorci číslo třináct, dohrála pod střechou arény Louise Armstronga. Změna prostředí ale Barboru Krejčíkovou na US Open nerozhodila. Česká tenistka v duelu 2. kola, které přerušil déšť, porazila Christinou McHaleovou 6:3 a 6:1.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Elise Amendola

Krejčíková v prvním setu vzala McHaleové dvakrát servis a sadu ukončila čistou hrou. Ve druhém setu se dostala po brejku do vedení 2:1 a v New Yorku se rozpršelo. Hráčky chvilku seděly u kurtu a poté odběhly do šatny, z které se přesunuly na dvorec Louise Armstronga.

"Jsem nadšená, že začalo pršet a mohla jsem hrát tady. Vždycky jsem toužila po zápasech na velkých kurtech před skvělým publikem. Děkuji za skvělou atmosféru," zářila Krejčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková postupuje na US Open do třetího kola

Na druhém největším kurtu areálu ve Flushing Meadows se Krejčíková zdržela jen dvacet minut. Vítězka Roland Garros získala čtyři gamy v řadě a radovala se z postupu do třetího kola. "Hrála jsem solidně," ohodnotila svůj čtyřicátý vítězný zápas dvouhry v sezoně.

O osmifinále bude turnajová osmička hrát s Kamillou Rachimovovou, až 134. hráčkou žebříku. Dvacetiletá Ruska sice prohrála ve finále kvalifikace s Kristýnou Plíškovou, ale dostala se do hlavní soutěže jako náhradnice. V prvním kole otočila duel s Kristinou Mladenovicovou z Francie a ve druhém zdolala krajanku a dvaatřicátou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články