Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová v českém souboji přetlačila Kristýnu Plíškovou a narazí na přemožitelku Siniakové

Poprvé v letošní sezoně je Petra Kvitová ve 3. kole grandslamového turnaje. V českém duelu 2. kola totiž porazila kvalifikantku Kristýnu Plíškovou 7:6, 6:2. Její další soupeřkou bude Řekyně Maria Sakkariová, která zdolala Kateřinu Siniakovou 6:4, 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Turnajová čtyřka Karolína Plíšková uzavře program dne na hlavním dvorci Arthura Ashe. Letošní finalistku Wimbledonu čeká Američanka Amanda Anisimová.

První sada Kvitové s Kristýnou Plíškovu přinesla bitvu servisů a rozhodl ji tie-break. V něm vedla favoritka 5:1, její eso z druhého podání znamenalo vedení 6:3 a druhý setbol favoritka proměnila. "První set byl klíčem k tomu druhému," řekla Kvitová.

Ve druhém setu za stavu 1:1 Plíšková ve výměnách chybovala a Kvitová první brejkbol utkání využila. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu pak začala lépe číst tvrdé podání krajanky a po jednom z vítězných returnů zvýšila na 5:2. Při svém servisu nejdříve nevyužila tři mečboly, při dvou udělala dvojchybu, ale po čtvrtém už se radovala z postupu.

"Výborně podávala a hrála dobrý zápas," ocenila Kvitová po souboji levaček Kristýnu Plíškovou a dodala: "Jsem spokojená s výkonem i jak jsem to zvládla v hlavě."

Jednatřicetiletá Kvitová letos doposud prožívala na grandslamech špatnou sezonu. Ve druhém kole skončila na Australian Open a z Roland Garros odstoupila před druhým střetnutím, jelikož si při mediálních povinnostech zranila kotník. Wimbledon opustila už po prvním kole.

Siniaková nezaskočila Sakkariovou

Siniaková hrála s ve formě hrající Sakkariovou dlouhé výměny a pestřeji hrající soupeřka nutila Češku chybovat. V koncovce prvního setu ztratila Siniaková dvě hry za sebou, ale na úvod druhé sady vzala Řekyni podání.

Vedla pak 2:1 a 40:15 při svém podání. I kvůli dvěma dvojchybám nicméně servis neudržela, soupeřka se rozjela a Siniaková už nezískala ani gem.

Se Sakkariovou se Siniaková utkala počtvrté a znovu na grandslamu. Na Roland Garros 2019 i v Austrálii o rok dříve vyhrála, ve Wimbledonu 2017 Řekyni podlehla.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):

Ženy: Dvouhra -2. kolo: Kvitová (10-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Šwiateková (7-Pol.) - Ferrová (Fr.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:0, Pavljučenkovová (14-Rus.) - Schmiedlová (SR) 6:2, 5:7, 6:2, Minnenová (Belg.) - Samsonovová (Rus.) 6:4, 6:4.Sakkariová (17-Řec.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:2, Bartyová (1-Austr.) - Tausonová (Dán.) 6:1, 7:5, Bencicová (11-Švýc.) - Trevisanová (It.) 6:3, 6:1, Gračovová (Rus.) - Badosaová (24-Šp.) 6:4, 6:4, Kontaveitová (28-Est.) - Teichmannová (Švýc.) 6:4, 6:1, Sorriberová (Šp.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:1, 6:3, Raducanuová (Brit.) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články