Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Ósakaová ani nemusela na kurt a je ve třetím kole US Open

Středeční tenisové souboje na US Open se teprve rozbíhaly a obhájkyně titulu Naomi Ósakaová už měla postup do třetího kola v kapse. Její soupeřka Srbka Olga Danilovičová z turnaje ještě před zápasem kvůli zdravotním potížím odstoupila. Po dvousetových výhrách postoupily i další grandslamové šampionky Rumunka Simona Halepová a Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Naomi Ósakaová
zdroj: ČTK/AP

Třetí nasazená Ósakaová, která v prvním kole vyřadila českou tenistku Marii Bouzkovou, si o postup do osmifinále zahraje s Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

Halepová se dostala na centrkurt Arthura Ashe místo Ósakaové a se Slovenkou Kristínou Kučovou si pod zataženou střechou poradila hladce 6:3 a 6:1. Rumunská vítězka Roland Garros a Wimbledonu je na US Open ve třetím kole poprvé od roku 2016.

Muguruzaová, která stejně jako Halepová v minulosti zvedla vítěznou trofej v Paříži a Londýně, porazila poprvé v kariéře Němku Andreu Petkovicovou. Vyhrála 6:4, 6:2 a v New Yorku je ve třetím kole teprve podruhé. Její další soupeřkou bude Běloruska Viktoria Azarenková.

Osmnáctiletý Španěl Carlos Alcaraz porazil Francouze Arthura Rinderknecha a postoupil do 3. kola US Open jako nejmladší hráč za posledních 14 let. Dva zápasy vyhrál i ve Wimbledonu. Na dvou grandslamech to dokázal v tomto věku naposledy Srb Novak Djokovič v roce 2005.

Bez problémů postoupil druhý nasazený Rus Daniil Medveděv, jeho krajan a turnajová pětka Andrej Rubljov a mezi ženami uspěla rovněž pátá nasazená Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Úvod třetího dne turnaje narušilo počasí. Na venkovních dvorcích se začalo hrát se zpožděním a posléze byly rozehrané zápasy kvůli dešti asi na hodinu přerušeny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články