Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Na US Open mi vadil křik, teď to mám ráda, řekla Kvitová, která si užívá život bez "bubliny"

US Open dříve nepatřilo mezi její oblíbené grandslamy. Spíše naopak. Trápilo ji pravidelně astma i živější publikum. Nyní už ale Petra Kvitová přiznává, že se vztah k turnaji v New Yorku otočil a ona si ho užívá. Při své čtrnácté účasti to navíc umocňuje fakt, že mohou být tribuny plné a tenistky nemusí fungovat v "bublině".

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Jednatřicetiletá Kvitová je letos turnajovou desítkou a je především nadšená, že po loňském roce se letos do hlediště vrátili diváci. Po jasné výhře nad Slovinkou Polonou Hercogovou se česká hvězda tak usilovně fotila a podepisovala fanouškům, až si utírala pot z čela.

"Zápas byl každopádně náročnější," smála se Kvitová. "Bez výhry bych se nemohla propracovat k podpisům a jsem ráda, že jsem mohla diváky potěšit. Loni to tady bylo tiché a smutné. Teď je to mnohem lepší. Osobně jsem nadšená, že jsou diváci zpět."

Do New Yorku se těšila i proto, že tenisté nejsou uzavřeni v "bublině" mezi hotelem a kurty. "Je to normální, jako jsme byly zvyklé. Pro mě to je psychicky důležité. Na tenisu potkáváte stejné obličeje a za těch pár let je znám docela dobře, tak je fajn z tohohle světa trošku vypadnout."

Před čtrnácti dny měla Kvitová na turnaji v Cincinnati střevní potíže. Na US Open už se ale cítí téměř v pořádku. "Pořád jsem taková unavenější, ale už se z toho dostávám a je to lepší každý den. Hrála jsem až v úterý, měla extra den, který pomohl, za to jsem ráda," řekla.

Třicátou výhru v hlavní soutěži US Open označila za neuvěřitelnou. Dvojnásobná čtvrtfinalistka totiž dříve nemívala poslední grandslam sezony v příliš velké oblibě. "Strádala jsem tady kvůli astmatu. Postupně jsem k němu ale našla cestu a začala si to tady užívat. Zvykla jsem si i na fanoušky, kteří často křičí, což mi dřív vadilo, ale teď to mám vlastně ráda," prohlásila.

V dalším kole se pokusí potvrdit svoji skvělou bilanci s krajankami (48:11). S Kristýnou Plíškovou ale jednou vyhrála a naposledy v Charlestonu na zelené americké antuce prohrála. "Tady jsou podmínky jinačí. Kurty jsou rychlé. I Kristýna hraje rychle a výborně servíruje. Bude to o servisu a o returnu a pak se uvidí. Bude to dobrý zápas," očekává Kvitová.

Kristýna Plíšková prošla kvalifikací a v prvním kole zdolala Danku Koviničovou z Černé Hory. Její hlavní zbraní je podání. "V poslední době jsem ho zlepšila a získávám po něm hodně bodů. Doufám, že si to na servisu budu držet i dál," řekla směrem k duelu s Kvitovou.

Povrch dvorců ve Flushing Meadows je letos podle hráček rychlý, což vyhovuje Plíškové i Kvitové. "Navíc to sjíždí, což Petře docela sedí. Nedokážu odhadnout, jak to bude vypadat," řekla Píšková (115. WTA) a věřila, že má proti favoritce šanci. "Není sci-fi, že bych nemohla vyhrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články