Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kvitová začala US Open dominantně a čeká ji český duel. Muchová naopak končí

US Open nabídne ve druhém kole český souboj. V New Yorku se střetnou turnajová desítka Petra Kvitová a úspěšná kvalifikantka Kristýna Plíšková. Se soutěží se naopak hned v úvodu rozloučila zraněním limitovaná Karolína Muchová.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová potřebovala v prvním kole jen hodinu a minutu, aby porazila Slovinku Polonu Hercogovou 6:1 a 6:2. Kristýna Plíšková se zdržela na kurtu jen o čtyři minuty déle a za pomoci třinácti es zdolala Danku Koviničovou z Černé Hory 6:4 a 6:3.

Kvitová byla v utkání efektivní, Využila všechny čtyři brejkboly a o svůj servis ani jednou nepřišla. "Byl to z mé strany velmi solidní zápas. Užívala jsem si to. S Polonou už jsme párkrát hrály a čekala jsem těžký zápas, ale od prvních míčů jsem byla soustředěná a hrála dobře," řekla.

Plíšková zvládla minulý týden tři zápasy kvalifikace. "Hrála jsem kvaldu po delší době a jsem ráda, že jsem splnila povinnost," komentovala svůj postup. Zatímco v kvalifikaci na sobě cítila tlak, proti Koviničové hrála uvolněněji. "Tři dny jsem si odpočinula, šla do zápasu svěží a myslím, že to byl můj nejlepší zápas tady," uvedla Kristýna Píšková, aktuálně 115. hráčka světa.

Turnajová dvaadvacítka Muchová prohrála se Sarou Sorribesovou 2:6 a 6:7. Ve druhém setu měla Češka šanci, vedla 5:3, ale sadu ztratila v tie-breaku poměrem 3:7. Španělka se výborně pohybovala, bránila a svěřenkyně Davida Kotyzy udělala 48 nevynucených chyb.

"Jsem smutná, že musím odjet," řekla Muchová s tím, že ji podobně jako v Cincinnati trápil břišní sval. "Na tréninku už jsem to cítila minimálně, ale zápasový nasazení je jiný. Moje hra je o servisu a jak to začne bolet, tak na to hodně myslím a hraje se mi s tím blbě," řekla Muchová, která hrála US Open počtvrté a předtím došla dvakrát do třetího a loni do čtvrtého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články