Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Legenda nekončí. Chtěla jsem ze sebe vydat to nejlepší, zářila Serena Williamsová

Velký příběh pokračuje. Čtyřicetiletá americká tenistka Serena WIlliamsová, která se na grandslamovém US Open může rozloučit s profesionální kariérou, postoupila na betonových dvorcích ve Flushing Meadows do 2. kola. Vítězka 23 grandslamových titulů porazila za ovací fanoušků Danku Koviničovou z Černé Hory dvakrát 6:3 a zahraje si ve dvouhře minimálně ještě jeden zápas. V dalším kole narazí na světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

"Chtěla jsem ze sebe vydat to nejlepší. Na tomto hřišti se navíc cítím vždy hodně sebevědomě," řekla Williamsová po utkání na kurtu Arthura Ashe. "To, že tu mohu být, pro mě hodně znamená," doplnila.

Šestinásobnou vítězku US Open podpořili v hledišti bývalý americký prezident Bill Clinton, herec Hugh Jackman nebo bývalý boxer Mike Tyson. Nechyběl ani manžel a čtyřletá dcera Alexis Olympia.

Williamsová začátkem srpna v rozhovoru pro časopis Vogue uvedla, že se "vyvíjí směrem od tenisu", a všeobecně se očekávalo, že se na US Open bude loučit s kariérou. Zápas, jenž mohl být její poslední, odehrála v černých šatech s třpytkami a speciálně navržených botách posázených diamanty. Po utkání následovala připravená ceremonie, která měla oslavit její kariéru, jež ale ještě neskončila.

Zda skutečně po newyorském grandslamu svět profesionálního tenisu opustí, Williamsová nepotvrdila ani na tiskové konferenci. "Řekla jsem to docela neurčitě, že ano? Tak to tak nechám, protože nikdy nevíte," uvedla s úsměvem. "Bylo to strašně náročné rozhodování, protože když něco tak milujete, tak je těžké to opustit. Ale v životě jsou i jiné věci a nastal čas na další kapitoly," dodala už vážněji.

Proti osmdesáté hráčce světa Koviničové začala Williamsová utkání rozpačitě a po dvou ztracených servisech prohrávala 2:3. Pak ale Američanka vyhrála další čtyři hry po sobě a první set získala.

Ve druhé sadě už americká hvězda udržela stoprocentní úspěšnost podání a soupeřku opět dvakrát brejkla. Po hodině a 42 minutách si tak mohla vychutnat aplaus více než 23 tisíc fanoušků v hledišti. Šest dvojchyb vyvážila devíti esy a 23 vítěznými údery.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články