Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Český debl narazí v prvním kole US Open na slavné sesterské duo Williamsových

Na debutující český pár Lucii Hradeckou a Lindu Noskovou čeká v prvním kole čtyřhry na US Open nejznámější tenisová dvojice. Sestry Serena a Venus Williamsovy nastoupí společně v deblu na kurt po více než čtyřech letech a prvním soupeřem jim bude právě český pár.

Venus a Serena Williamsovy
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Serena Williamsová, jež v září oslaví 41. narozeniny, začátkem měsíce oznámila, že se připravuje na konec kariéry. I když nespecifikovala, že bude US Open jejím posledním turnajem, všeobecně se to očekává.

Společně s Venus, které bylo v červnu 42 let, získala Serena čtrnáct grandslamových titulů. V New Yorku triumfovaly dvakrát, v letech 1999 a 2009. Dohromady mají 30 singlových trofejí z grandslamů – 23 Serena a sedm Venus. Čtyřhru hrály sestry Williamsovy společně naposledy na Roland Garros v červnu 2018, kde vypadly ve 3. kole.

Sedmatřicetiletá Hradecká a o dvacet let mladší Nosková spolu budou hrát čtyřhru poprvé. Hradecká na US Open v roce 2013 triumfovala po boku Andrey Hlaváčkové.

Serena Williamsová bude hrát utkání 1. kola dvouhry v pondělí s Dankou Koviničovou z Černé Hory. Deblová soutěž začne ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články