Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Kasatkinová vyhrála i v Granby, Mannarino ukončil ve Winston-Salemu čekání na titul

Darja Kasatkinová potvrdila pozici nejvýše nasazené hráčky premiérového ročníku turnaje v Granby a ovládla turnaj WTA. Ruská tenistka v Kanadě zdolala ve finále 6:4, 6:4 Darju Savilleovou z Austrálie a získala svůj druhý srpnový titul. Adrian Mannarino ve finále ve Winston-Salemu porazil 7:6 a 6:4 Lasla Djereho ze Srbska. Čtyřiatřicetiletý Francouz se stal nejstarším vítězem v historii turnaje a titulu se dočkal po třech letech.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mannarino ukončil čekání na titul, Kasatkinová zvítězila v Granby

Pětadvacetiletá Kasatkinová vyhrála začátkem měsíce turnaj v San Jose a díky tomu se posunula na životní 9. místo žebříčku. Na dalších turnajích v Torontu a Cincinnati prohrála hned první zápas, ale v generálce na US Open se opět vrátila na vítěznou vlnu a vybojovala šestý titul v kariéře.

O tři roky starší Savilleová marně bojovala o titul ve svém prvním finále od roku 2017, kdy v New Havenu vyhrála svůj jediný turnaj. Moskevská rodačka přesto zažívá vydařenou sezonu po operaci achillovky z loňského února a díky slušným výsledkům se posunula z 627. na současné 73. místo žebříčku.

Mannarino ukončil čekání 

"Tak tohle jsem nečekal. Zejména po prvním zápase," řekl Mannarino, který v úvodním kole odvrátil čtyři mečboly. Poté už ale na cestě za druhým titulem v kariéře neztratil ani jeden set.

"Přijel jsem sem s tím, abych tady odehrál pár zápasů před startem US Open. A mám samozřejmě radost, že jsem dokázal mnohem víc," přidal Mannarino, který si finále naposledy zahrál před dvěma lety.

Mannarino, který první titul získal v roce 2019 na trávě v Hertogenboschi, se ve Winston-Salemu navíc stal nejstarším vítězem v historii turnaje. Dosavadního rekordmana Rakušana Jürgena Melzera překonal o dva roky.

"To ale pro mě není moc důležité. Mám radost, že jsem získal titul bez ohledu na to, kdo vyhrál přede mnou a komu se to povede po mně," prohlásil Mannarino, kterého nyní v prvním kole US Open čeká Nizozemec Gijs Brouwer.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články