Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Havlíčková válí i na US Open, vyhlíží double

Po triumfu na Roland Garros má Lucie Havlíčková na dosah juniorský titul také na US Open. Sedmnáctiletá hráčka, která je v New Yorku nasazena jako číslo dvě, porazila v úvodním semifinále turnajovou sedmičku Dianu Šnajderovou z Ruska 6:4, 6:4. Navíc může podobně jako v Paříži získat double, když se tentokráte spolu se svou ruskou soupeřkou probojovaly do finále čtyřhry.

Havlíčková pokračuje ve vydařené sezoně. Po premiérovém úspěchu na pařížském grandslamu, kde získala spolu se Sárou Bejlek juniorský titul i ve čtyřhře, si v červenci na turnaji v Praze připsala také první vítězství na okruhu WTA.

"Je to skvělý pocit, jsem ráda, že jsem to zvládla. Nebyl to pro mě lehký zápas. Je neuvěřitelné, že jsem znovu ve finále, a teď už chybí jen ten poslední krůček, který je samozřejmě strašně těžký. Ale je to blízko," řekla Havlíčková Radiožurnálu.

V semifinále přehrály Havlíčková se Šnajderovou turnajové trojky Liv Hovdeovou z USA a Taylah Prestonovou z Austrálie 6:1 a 7:6.

"Diana je velmi kvalitní hráčka. Před rokem a půl jsem hrozně dostala, když jsem s ní hrála. Jsme spolu v pohodě, rozumíme si na kurtu. První zápas jsme celý prosmály a pomalu jsme si ani nevšimly, že jsme na kurtu," dodala česká tenistka, jež po úspěšném grandslamu v Paříži Wimbledon vynechala.

Finále juniorské dvouhry mezi Havlíčkovou a Alexandrou Ealaovou z Filipín je na programu od 18:00 SELČ, deblové zhruba o tři hodiny později. V něm po boku Šnajderové bude čelit německé dvojici Carolina Kuhlová, Ella Seidelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Ram a Salisbury obhájili titul ve čtyřhře

Ram a Salisbury se zapsali do historie US Open

Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury obhájili titul ve čtyřhře. Na newyorském grandslamu to dokázali jako teprve druhý pár v open éře. Nejvýše nasazení porazili ve finále nizozemsko-britskou dvojici Wesley Koohof, Neal Skupski 7:6, 7:5.

Ziskem dvou titulů po sobě navíc navázali na betonových dvorcích ve Flushing Meadows na legendární duo Todd Woodbridge, Mark Woodforde. Australané US Open ovládli v letech 1995 a 1996.

"Je to dost šílené. Ani nemůžu uvěřit, že tu zase stojíme," řekl při slavnostním ceremoniálu na kurtu Salisbury, jenž si ziskem trofeje zajistil, že zůstane světovou deblovou jedničkou. V kombinaci čtyřhry a smíšené čtyřhry vyhrál na grandslamech už 17 zápasů v řadě. "Je úžasné, že jsme se stali součástí historie. Vyhrát dvakrát za sebou je skvělé," dodal.

Koolhof a Skupski, kteří byli nasazenými dvojkami, si odbyli na US Open společnou premiéru.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů):

Muži:
Čtyřhra – finále:

Ram, Salisbury (1-USA/Brit.) - Koolhof, Skupski (2-Niz./Brit.) 7:6 (7:4), 7:5.

Juniorky:
Dvouhra – semifinále:
Havlíčková (2-ČR) - Šnajderová (7-Rus.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články