Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Poslední krok ke kariérnímu Grand Slamu. Krejčíková se Siniakovou si na US Open zahrají finále

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si na US Open zahrají ve čtyřhře o titul. V semifinále porazily 6:3, 6:7 a 6:3 americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová. Český pár bude ve finále usilovat o první triumf z Flushing Meadows, který mu jako jediný chybí ve sbírce grandslamových úspěchů. Krejčíková se Siniakovou už dvakrát vyhrály Wimbledon i French Open a jednou Australian Open.

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou
zdroj: ČTK/AP

Ve finále nastoupí proti domácímu páru Caty McNallyová, Taylor Townsendová. Nenasazené Američanky zdolaly australsko-americkou dvojici Storm Sandersová, Caroline Dolehideová 1:6, 6:3, 6:3. Bez ohledu na výsledek bude Siniaková po US Open opět světovou deblovou jedničkou.

Krejčíková se Siniakovou za první společnou účastí ve finále US Open vykročily rázně a první set získaly poté, co si vypracovaly vedení 4:0. Ve druhém naopak ztrátu nabraly, a i když dokázaly ze skóre 2:5 srovnat, soupeřky uspěly 7:4 v tie-breaku.

Rozhodující sada už byla opět v režii české dvojice. Krejčíková se Siniakovou se ujaly vedení 3:1, náskok udržely až do konce a už jen jedna výhra je dělí od zkompletování kariérního Grand Slamu ve čtyřhře.

"Bylo super, že jsme zůstaly aktivní. Dobře jsme začaly, já ale poté měla výpadek. Jsem hrozně ráda, že mě Bára podržela. Chytly jsme začátek třetího setu, bojovaly. To nám dost pomohlo," řekla Siniaková, jež s Krejčíkovou letos na grandslamech už triumfovaly v Melbourne i ve Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články