Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tenisovou extraligu si opět podmanil I. ČLTK Praha v čele s Muchovou

Roli favoritů splnili bez výraznějších problémů. Tenisté I. ČLTK Praha obhájili titul v extralize smíšených družstev, když ve finále v Říčanech zdolali Prechezu Přerov suverénně 5:2 na zápasy. Celkově zapsali už čtvrté prvenství v soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté I. ČLTK Praha obhájili titul v extralize

Finále skvěle rozjela Tereza Martincová a patnáctileté Lindě Noskové povolila jen gem. Druhý bod následně přidal Jan Šátral výhrou 6:3, 6:2 nad Dominikem Kellovským a třetí 21. hráčka světa Karolína Muchová, která zdolala Nikolu Tomanovou 6:1 a 6:3.

"Hrály se rychlé výměny, moc jsme nedržely tempo, takže bylo těžké se udržet v koncentraci. Jsem ráda, že jsem chytla konec druhého setu. Šlo to docela rychle," řekla Muchová.

Za Přerov sice bodoval Němec Tim Pütz, který porazil Jonáše Forejtka 7:5 a 6:4, ale na dohled titulu přiblížil I. ČLTK Václav Šafránek. V třísetové bitvě podobně jako v kvalifikaci US Open v roce 2017 udolal Ukrajince Sergeje Stachovského. "Byl to důležitý bod a jsem rád, že jsem to zvládl," uvedl Šafránek po vítězství 7:6, 5:7 a 6:4.

Rozhodující pátý bod mohl přidat Slovák Martin Kližan, ale rychlejší byly Lucie Hradecká s Martincovou. Ve čtyřhře totiž deklasovaly Noskovou s Karolínou Kubáňovou 6:0, 6:1.

"Všichni jsme podali výkony, co jsme mohli, a je skvělý pocit obhájit. Jsem strašně ráda, že jsem své zápasy vyhrála a pomohla týmu," řekla Martincová.

Finále tenisové extraligy smíšených družstev v Říčanech:

I. ČLTK Praha - TK Precheza Přerov 5:1
Martincová - Nosková 6:0, 6:1
Šátral - Kellovský 6:3, 6:2
Muchová - Tomanová 6:1, 6:3
Forejtek - Pütz (Něm.) 5:7, 4:6
Šafránek - Stachovskij (Ukr.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:4
Hradecká, Martincová - Kubáňová, Nosková 6:0, 6:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články