Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Chtěla bych to dotlačit dál, má jasno před novou sezonou Muchová

Průlomový rok má za sebou a v nadcházející sezoně nehodlá polevovat. Karolína Muchová, čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu, sice o konkrétních cílech pro rok 2020 ještě uvažuje, ale ví, že se chce dál zlepšovat. I proto angažovala nového kondičního trenéra.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Třiadvacetiletá rodačka z Olomouce letos začínala na 145. místě žebříčku, ale během sezony se díky pestré a odvážné hře vypracovala na dohled světové špičky. Hrála finále turnaje v Praze, o semifinále Wimbledonu a v Soulu získala první titul na okruhu WTA.

"Bylo to super a jsem ráda, ale jsem taková, že bych stále chtěla víc. Chtěla bych to dotlačit dál, na lepší místa, na lepší výsledky," řekla Muchová při finále extraligy, v němž hrála za štvanický klub I. ČLTK Praha, kde trénuje.

Konkrétní cíle pro novou sezonu si ještě nestanovila. "Budou určitě vysoké a nepojedu na turnaje prohrávat," konstatovala tenistka, která toužila být ve všem nejlepší už odmalička. "Neuměla jsem prohrávat, ale to už naštěstí trošku umím. Jdu si za svým, je to ve mně." 

V extralize si po přípravě zkusila dva ostré zápasy a po vánočních svátcích vyrazí 29. prosince do Austrálie. Zatímco loni začínala sezonu v kvalifikacích, letos už patří k favoritkám a na grandslamovém Australian Open v Melbourne bude mezi nasazenými. "Bude to jiná pozice a holky se na mě budou chtít vytáhnout, ale snažím se zlepšovat. Pořád mám co přidávat a může to být ještě lepší," věří dcera bývalého ligového fotbalisty Josefa Muchy.

Pomůže vzhůru kondiční kouč?

Svěřenkyně slovenského trenéra Emila Miškeho se snažila zlepšit fyzičku na Tenerife pod vedením nového kondičního kouče Jaroslava Blažka, který v minulosti pracoval se Švýcarkou Belindou Bencicovou. "Kondice je základ. Proto jsme pracovali na všech aspektech - na výdrži, výbušnosti, rychlosti i na síle." 

Dál chce předvádět atraktivní hru. V utkání dokáže diktovat výměnám, zařadit čopy i zkrácení za síť nebo si dojít pro voleje. "Chci zlepšovat kombinace. Nehraji je ještě úplně, jak bych mohla, takže se chci dál zlepšovat a přidávat nové věci," pokračovala Muchová, jež bude nově nastupovat v oblečení Adidas.

Karolína Muchová se raduje z výhry
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Fakt, že bude od prvního turnaje v Brisbane obhajovat hodně bodů do žebříčku, ji nestraší. "Pořád to padá a přičítá se, je to stále dokola," usmála se 21. hráčka v hodnocení WTA.

V plánování se dál snaží nedávat si více než dva turnaje po sobě. "Budu to tak držet, protože fyzicky a zdravotně nejsem schopna odehrát tři za sebou, i když bych chtěla. Budu hrát tak, abych byla na turnaj vždy připravená," dodala Muchová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články