Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Šwiateková porazila jedničku Sabalenkovou a je na Turnaji mistryň ve finále

Druhou finalistkou tenisového Turnaje mistryň se stala Iga Šwiateková. Světová dvojka v semifinále porazila 6:3 a 6:2 jedničku Arynu Sabalenkovou. O titul si polská tenistka v Cancúnu zahraje s Američankou Jessicou Pegulaovou.

Aryna Sabalenková
zdroj: ČTK/AP

Zápas Šwiatekové se Sabalenkovou byl původně na programu v sobotu, ale za stavu 2:1 pro dvaadvacetiletou Polku byl přerušen kvůli dešti. V dohrávce pak Šwiateková nedala pětadvacetileté soupeřce šanci.

Ve finále tak bude Šwiateková hrát o návrat na pozici světové jedničky, o kterou přišla před dvěma měsíci a vrátí ji na ni vítězství nad Pegualovou "Ale to je ještě daleko. Mám pocit, že finále bude nejtěžší zápas tady," řekla na webu WTA Šwiateková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šwiateková je na Turnaji mistryň ve finále

Jedničkou na konci roku může být Šwiateková podruhé za sebou. A je také nejmladší tenistkou, která postoupila do finále Turnaje mistryň od české reprezentantky Petry Kvitové a Victorie Azarenkové z Běloruska v roce 2011.

S Pegualovou se polská favoritka utká podeváté a má s ní bilanci pět výher a tři porážky. Letos proti sobě nastoupí už počtvrté a navrch má zatím devětadvacetiletá Američanka, která uspěla ve dvou zápasech.

Pegualová stejně jako Šwiateková vyhrála v Cancúnu všechny čtyři dosavadní zápasy bez ztráty setu. Na Turnaji mistryň navíc jako první od zavedení světového žebříčku v roce 1975 nastoupí proti prvním čtyřem hráčkám pořadí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články