Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

První finalistkou Turnaje mistryň je Pegulaová, Krejčíkové se Siniakovou vyhasla naděje na postup

Čtvrté utkání, čtvrté vítězství. První finalistkou Turnaje mistryň se v Cancúnu stala Američanka Jessica Pegulaová, která porazila krajanku Cori Gauffovou jednoznačně 6:2, 6:1. V boji o titul vyzve Bělorusku Arynu Sabalenkovou, nebo Polku Igu Šwiatekovou. Jejich duel byl během prvního setu přerušen kvůli dešti. Neodehrály se ani plánované zápasy ve čtyřhře, Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové se však podle organizátorů postupová naděje rozplynula.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pegulaová je první finalistkou Turnaje mistryň

Devětadvacetiletá Pegulaová potvrdila na Turnaji mistryň výbornou formu a ani ve čtvrtém zápase nepřišla o set. O deset let mladší Gauffovou, po jejímž boku hraje v Mexiku i ve čtyřhře, smetla za 64 minut. Také jejich zápas byl nicmíně přerušen kvůli dešti. Pegulaová zdolala Gauffovou ve třetím ze čtyř vzájemných zápasů.

Druhé semifinále mezi Sabalenkovou a Šwiatekovou se kvůli dešti nedohrálo, pořadatelé i proto rozhodli o přeložení finále dvouhry na pondělí. Naopak ve čtyřhře plánují odehrát v neděli celý program. Vedle závěrečného střetnutí Pegulaové a Gauffové s Laurou Siegemundovou a Věrou Zvonarevovou ve skupině Mahahual by se tak měly sehrát i obě semifinále a finále.

Naděje na postup do semifinále skončila pro Krejčíkovou a Siniakovou. Přestože loňské finalistky čekaly na zbývající výsledek ve skupině Mahahual s tím, že by se v případě výhry Pegulaové a Gauffové 2:1 všechny páry srovnaly na druhém místě se skóre 3:5 a rozhodoval by poměr vyhraných gemů, pro Češky nezbývá ani v tento moment možná matematická varianta. V aktualizovaném rozpisu utkání s nimi nepočítá již ani WTA.

Tenisový Turnaj mistryň v Cancúnu (tvrdý povrch):

Dvouhra:
Semifinále:
Pegulaová (5-USA) – Gauffová (3-USA) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články