Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Supertalent Zverev v Šanghaji vítězí. Lendl v publiku chyběl

Německý tenista Alexander Zverev postoupil na turnaji v Šanghaji do třetího kola. Světová pětka porazila 7:5, 6:4 ve formě hrajícího Gruzínce Basilašviliho, který minulý týden ovládl podnik v Pekingu. Mladý tenista utkání zvládl i bez svého trenéra Ivana Lendla, který musel odjet do USA na operaci zápěstí.

Alexander Zverev
zdroj: AP autor: Xia lei

Alexander Zverev pěl na svého soupeře po utkání jen slova chvály. "Má teď ohromné sebevědomí. A taky nejtvrdší ránu, co jsem na okruhu zažil," řekl jednadvacetiletý Zverev. Přesto se mu podařilo postoupit bez ztráty setu. V dalším kole ho čeká talentovaný australský tenista Alex de Minaur, jehož letos již dvakrát porazil.

Na rozdíl od turnaje v Pekingu, kde Zverev vypadl překvapivě již ve druhém kole, chyběl v hledišti trenér Ivan Lendl, který německého tenistu trénuje od loňského US Open. Musel totiž odjet do USA na operaci se zápěstím. Podle Zvereva si ho namohl při hraní golfu.

Do dalšího průběhu turnaje má Zverev velkou motivaci. Dělí ho pouhé dvě výhry od jistoty účasti na Turnaji mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverevovi se daří v čínské Šanghaji

Jednoduchá střetnutí neodehráli ani další favorité šanghajského turnaje. Argentinec Juan Martin del Potro bojuje s nachlazením. "Nemám sílu, nemůžu pořádně běhat. Každý den to konzultuju s doktory," svěřil se po duelu s Francouzem Gasquetem. I přesto však svého soka udolal ve dvou těsných setech 7:5, 7:6.

Ještě větší starosti s postupem do třetího kola měl obhájce titulu Roger Federer, který až ve třetím setu udolal ruského tenistu Daniila Medveděva. Po výsledku 6:4, 4:6, 6:4 nakonec postoupil švýcarský favorit, ale po utkání přiznal, že to neměl vůbec jednoduché.

"Až ve třetím setu jsem konečně přišel na to, s jakou agresivitou a taktikou mám zápas vést. Vyzkoušel jsem všechno a nakonec jsem našel řešení, za což jsem rád," přiznal po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer se trápil s Medveděvem, ale v Šanghaji postoupil

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 086 700 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Federer (1-Švýc.) - Medveděv (Rus.) 6:4, 4:6, 6:4, Del Potro (3-Arg.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 7:6 (9:7), A. Zverev (4-Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 7:5, 6:4, Anderson (7-JAR) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:2, Nišikori (8-Jap.) - Wu I-ping (Čína) 3:6, 6:0, 6:3, Tsitsipas (10-Řec.) - Chačanov (Rus.) 6:4, 7:6 (10:8), Edmund (11-Brit.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Cecchinato (16-It.) - Čong Hjon (Korea) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), De Minaur (Austr.) - Paire (Fr.) 6:4, 6:3, Bautista (Šp.) - McDonald (USA) 3:6, 6:4, 6:1, Querrey - Fritz (oba USA) 6:3, 6:7 (4:7), 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články