Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková snadno postoupila v Tchien-ťinu do čtvrtfinále

Karolína Plíšková prošla na tenisovém turnaji v čínském Tchien-ťinu hladce do čtvrtfinále. Nasazená jednička porazila v 2. kole Slovinku Polonu Hercogovou 6:1, 6:2. Světová šestka zvládla utkání se 77. hráčkou žebříčku za 51 minut.

Karolína Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Danielle Parhizkaran

"Jsem ráda, že jsem na kurtu nestrávila moc času. Teď si můžu trochu odpočinout a připravit se na další zápas," pochvalovala si rychlý průběh česká tenistka.

Další soupeřkou Plíškové, která usiluje o body potřebné k účasti na Turnaji mistryň, může být Barbora Krejčíková. Úspěšnou českou deblistku, která se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, čeká v 2. kole zápas proti britské tenistce Katie Boulterové.

Plíšková v duelu s Hercogovou čelila jedinému brejkbolu. Sama vzala soupeřce v každém setu dvakrát podání, když využila dva z pěti brejkbolů, které měla. Za celý zápas měla při svém podání komplikace až v závěrečném gemu, v němž proměnila až čtvrtý mečbol.

"Dneska to bylo docela dobré. Cítila jsem se dobře, servírovala dobře. Podání jsem si neprohrála, což bylo důležité," řekla Plíšková. V pořadí sezony pro Turnaj mistryň uzavírá postupovou osmičku, ale těsně za ní je Kiki Bertensová, jež v tomto týdnu hraje v Linci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články