Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Strýcová se nadřela na postup, Siniakové se v Linci nedařilo

Kateřina Siniaková nepotvrdila v Linci formu z posledních turnajů a v 1. kole podlehla ruské kvalifikantce Jekatěrině Alexandrovové 5:7, 0:6. O postup do osmifinále bojuje Barbora Strýcová proti Belgičance Kirsten Flipkensové. Uspěla naopak Barbora Strýcová. Ta vykročila za obhajobou titulu vydřeným vítězstvím nad Kirsten Flipkensovou, porazila ji po dvou a půl hodinách dvakrát v tie-breaku. V osmifinále Strýcovou čeká Kristýna Plíšková.

Kateřina Siniaková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Strýcová se zprvu trápila. Prohrávala 1:5 a odvrátila čtyři setboly, než první tie-break vyhrála 7:4. Druhá sada už byla vyrovnaná a po třetím využitém mečbolu se Strýcová mohla radovat.

"Jsem unavená a hodně ráda, že jsem vyhrála. Mám tady na Linec krásné vzpomínky, taky hodně kamarádů a rodinu, tak doufám, že dojdu co nejdále," řekla v rozhovoru na kurtu.

V minulých dvou týdnech Siniaková hrála čtvrtfinále na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu, ale po přesunu do Rakouska na povedené čínské vystoupení nenavázala.

V úvodní sadě měla turnajová devítka v desátém gamu při svém podání čtyři setboly, ale žádný nevyužila. Vzápětí si počtvrté prohrála servis a Alexandrovová v další hře brejk potvrdila.

Druhý set už byl jasnou záležitostí 119. hráčky světa. Siniaková, která si v pondělí vylepšila životní maximum v žebříčku na 33. místo, při svém podání uhrála jen čtyři fiftýny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články