Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strýcová: Nemyslím si, že o nasazení rozhodne postavení v žebříčku

V kariéře vyhrála Barbora Strýcová Fed Cup už čtyřikrát, poprvé reprezentovala už v roce 2002. Přesto je pro ni každé finále speciální, zvlášť když to ve 32 letech může být také příležitost poslední. Po zranění Karolíny Plíškové před Strýcovou navíc vyvstala možnost zahrát si před zaplněnou O2 arenou nejen čtyřhru, ale také dvouhru. Kapitán Petr Pála se bude rozhodovat mezi ní a Kateřinou Siniakovou. Strýcová věří, že spíš než postavení v žebříčku bude o nominaci rozhodovat momentální rozpoložení a forma. Přímý přenos finálového utkání Fed Cupu proti USA sledujte v sobotu 10. listopadu od 13:30, v sobotu pak od 11:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Strýcová byla v minulosti u čtyř z pěti českých vítězství, ve finálové nominaci je potřetí. "Je to takové déja vu, když jsme zas v O2 areně, kde jsem prožila neuvěřitelné chvíle a zážitky. Teprve jsem měla první trénink, takže to všechno ještě přijde," nepřipouští si zatím nervozitu.

"Vzpomínky na minulé ročníky jsou pozitivní, pomůžou nasát atmosféru a získat zas ten chtíč to znovu dokázat a vyhrát. Když jsem přišla včera poprvé do haly a viděla, jak se staví kurt, tak jsem znovu měla husí kůži z toho, že tady zas jsem," dodává Strýcová.

Na kurtu strávila při úterním tréninku téměř dvě hodiny, nejvíc z českých hráček. "Neřekla bych, že jsem nejpilnější, každá máme ten režim nastavený jinak. Ale byly to dobré dvě hodiny. Praskly mi tři rakety, což je známka toho, že jsme toho nahráli opravdu hodně," směje se Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Ozvěny Fed Cupu s Barborou Strýcovou

I po odhlášení Karolíny Plíškové je Strýcová tabulkově až českou trojkou, Siniaková je na žebříčku WTA o dvě příčky výš. "Pro mě i pro Katku je to otevřené. Nemyslím si, že to kapitán bude brát podle žebříčku, spíš podle toho, jak se kdo cítí. Sezona byla dlouhá, takže to bude i o tom, jak která z nás bude vypadat v tréninku," nespekuluje zatím o svém nasazení.

Od turnaje v Linci na začátku října ale Strýcová nehrála zápas ve dvouhře, soustředila se na debl a účast na Turnaji mistryň. "Neberu to jako handicap, v sezoně mám odehráno spoustu zápasů. V říjnu jsem se jen soustředila na čtyřhru, protože jsem moc chtěla na Masters v Singapuru uspět. Navíc teď budu hrát tréninkové zápasy, takže to pro mě problém nebude," domnívá se.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články