Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová trénovala kvůli nemoci jen krátce. Panika není na místě, uklidňuje před finále Pála

Zahrála několik míčů a za chvíli šla zase odpočívat. Petra Kvitová nadále bojuje s nachlazením a při prvním testování povrchu před finále Fed Cupu proti USA zůstala na kurtu jen 15 minut. Kapitán českého týmu Petr Pála však zůstává v klidu a věří, že hlavní hvězda týmu nebude o víkendu chybět. Přímé přenosy z finále sledujte o víkendu na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

"Péťa je typem hráčky, u které není třeba, aby odtrénovala čtyři dny v kuse. Už jsme zažili, že byla na Fed Cupu nachlazená a pak hrála skvěle. Uvidíme, jak se to během dvou dní vyvine. Až si odpočine, bude to lepší," řekl Pála bez známek nervozity z možné absence týmové jedničky.

Podobné problémy měla Kvitová před finále v Rusku před sedmi lety, kdy Češky zahájily triumfem současnou úspěšnou éru v soutěži. A kvůli nachlazení trénovala omezeně i před vyhraným finále v Praze se Srbkami o rok později.

"Panika není na místě. Nečekám, že by o víkendu nehrála," uklidňoval Pála. "Péťa šla jen zkusit trénink. Necítila se úplně dobře, a tak nehrála příliš dlouho. To ani neměla. Uvidíme, další den by měla znovu trénovat," řekl kapitán.

Plnohodnotný trénink v O2 areně absolvovaly Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová, z kterých nejspíše vzejde dvojka pro úvodní dvouhry. "Ze začátku se mi to zdálo rychlejší. První minuty jsem si sice musela zvykat, ale první trénink je k rozkoukání," konstatovala Siniaková, jednatřicítka žebříčku dvouhry a světová jednička čtyřhry.

"Povrch je dobrý. Všechny byly spokojené, což je pro mě důležitá informace," řekl Pála, jehož sestavu doplní ve středu deblistka Barbora Krejčíková. Tu narychlo povolal z dovolené za zraněnou světovou osmičku Karolínu Plíškovou.

Siniaková má za sebou ve Fed Cupu zatím jen dvě dvouhry a necelé tři čtyřhry. Oba singly odehrála loni při prohře v semifinále v USA. Nyní může mít šanci Američankám porážku vrátit a poprvé nastoupit před vyprodanou halou. "Nervozita tam není. Užívám si to a snažím se co nejlíp připravit," řekla Siniaková.

Američanky přijedou bez hvězd, proto si Pála nechal vypracovat analýzu trojice Danielle Collinsová, Sofie Keninová, Alison Riskeová. "Už jsem se díval i na jejich zápasy na internetu. S trenéry se podíváme také na jejich tréninky. Hrají teprve první den, něco se dá vyčíst až ve čtvrtek, možná ve středu," řekl Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články