Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Stala jsem se maminkou, ale pořád mám své cíle. Wozniacká ohlásila comeback

Po mateřské pauze a více než třech letech bez tenisu oznámila bývalá světová jednička Caroline Wozniacká návrat na okruh WTA. Dvaatřicetiletá vítězka Australian Open z roku 2018 o tom informovala na svém Instagramu.

Caroline Wozniacká
zdroj: REUTERS autor: Jeremy Lee

"Za poslední tři roky jsem si vynahradila ztracený čas s rodinou. Stala jsem se maminkou a mám dvě krásné děti, za které jsem vděčná. Pořád mám ale své cíle, kterých bych ráda dosáhla," napsala Wozniacká.

"Chci dětem ukázat, že si můžete jít za svými sny bez ohledu na to, kolik vám je, nebo v jaké jste roli. Jako rodina jsme se rozhodli, že je čas. Vracím se a už se nemohu dočkat," dodala rodačka z Odense.

Už teď má navíc jistotu, že se představí na US Open, které začne 28. srpna. Od pořadatelů dostala divokou kartu. "Pak budu mít pár měsíců na přípravu na Austrálii a potom uvidíme. Cílem je určitě i olympiáda v Paříži," uvedla.

Dánská tenistka působila na kurtech od roku 2005, strávila 71 týdnů v čele světového žebříčku a vyhrála ve dvouhře 30 titulů. Jejím největším úspěchem byl triumf na Australian Open před pěti lety, kde porazila ve finále Rumunku Simonu Halepovou. V roce 2017 si podmanila také Turnaj mistryň.

Wozniacká ukončila profesionální kariéru v lednu 2020 v 29 letech. Rozloučila se ve třetím kole Australian Open. S manželem a bývalým hráčem NBA Davidem Leem má dceru Olivii a syna Jamese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články