Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Bouzková trápila Haddadovou, ale stejně jako Strýcová dohrála v Eastbourne v 1. kole

Nadějně rozehrané utkání s Beatriz Haddadovou Maiaovou nedotáhla Marie Bouzková do úspěšného konce. Osmé nasazené Brazilce totiž v prvním kole v Eastbourne podlehla 6:3, 3:6, 6:7. S turnajem se loučí také sedmatřicetiletá Barbora Strýcová, která na svém rozlučkovém turné nestačila jako náhradnice za odhlášenou Petru Kvitovou na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, s níž prohrála 4:6, 3:6.

Marie Bouzková
zdroj: Reuters autor: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Z turnaje se kvůli únavě odhlásily ještě Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová.

Dvaatřicátá hráčka žebříčku WTA Bouzková neuspěla ve dvouhře počtvrté za sebou. Se semifinalistkou letošního Roland Garros Haddadovou Maiaovou prohrála i třetí vzájemné střetnutí a druhé v tomto roce. V únoru jí podlehla 1:2 na sety také v Abú Dhabí.

Bouzková začala zápas lépe a díky brejku ve čtvrtém gemu vyhrála první set. Ve druhé sadě však přišla od stavu 2:2 třikrát o servis a Brazilka vyrovnala. V rozhodujícím třetím dějství Češka nevyužila dva brejkboly a rozhodla až zkrácená hra. V ní třináctá hráčka světa Haddadová Maiaová utekla brzy do vedení 4:1 a duel uzavřela druhým využitým mečbolem.

Strýcová nahradila v pavouku Kvitovou, která před dvěma dny triumfovala v Berlíně. Proti čerstvé šampionce z Birminghamu Ostapenkové sice vedla 3:1, o jedenáct let mladší Lotyška ale čtyřmi hrami za sebou vývoj otočila a získala první set. Ve druhém přišla Strýcová třikrát o podání, a přestože odvrátila v závěru tři mečboly, zápas za hodinu 28 minut ztratila.

Nosková v Bad Homburgu do čtvrtfinále nepostoupila

Vyřazení musela skousnout i osmnáctiletá Linda Nosková, která si proto čtvrtfinále turnaje v Bad Homburgu nezahraje. Nasazené dvojce Ljudmile Samsonovové z Ruska podlehla 4:6, 7:6, 3:6. Čtyřiadvacetiletá Samsonovová může vyzvat v boji o semifinále Kateřinu Siniakovou, kterou čeká ve středu utkání s jinou Ruskou Jevgenijí Rodinovou.

Tenisový turnaj v Eastbourne (tráva):

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Čang Č'-čen (Čína) - Sonego (7-It.) 7:6 (7:4), 6:3, M. Ymer (Švéd.) - Van de Zandschulp (9-Niz.) 3:6, 6:4, 6:2, McDonald (USA) - Cecchinato (It.) 6:3, 6:3, Broady - Choinski (oba Brit.) 6:3, 6:4, Cressy (USA) - Galán (Kol.) 6:4, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Haddadová Maiaová (8-Braz.) - Bouzková (ČR) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Ostapenková (Lot.) - Strýcová (ČR) 6:4, 6:3, Garciaová (2-Fr.) - Brengleová (USA) 6:1, 7:5, Pegulaová (3-USA) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:3, 6:4, Džábirová (4-Tun.) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:2, Gauffová (5-USA) - Peraová (USA) 6:3, 6:2, Martičová (Chorv.) - Boulterová (Brit.) 6:4, 7:5, Giorgiová (It.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:4, Wang Si-jü (Čína) - Marinová (Kan.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo: Čang Šuaj, Dolehideová (Čína/USA) - Bouzková, Sorribesová (ČR/Šp.) 7:5, 6:2, Savilleová, Dabrowská (Austr./Kan.) - Strýcová, Martincová (ČR) 3:6, 7:5, 13:11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články