Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Siniaková jde v Bad Homburgu do čtvrtfinále, Plíšková v Eastbourne končí

Kateřina Siniaková ve druhém kole turnaje v Bad Homburgu porazila 6:2, 6:4 Jevgeniju Rodinovou z Ruska a postoupila do čtvrtfinále. Karolína Plíšková do čtvrtfinále turnaje v Eastbourne nepostoupila. Nasazené devítce Rusce Darje Kasatkinové podlehla 6:3, 3:6, 3:6 a nezopakuje v generálce na letošní Wimbledon triumfy z let 2017 a 2019.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Plíšková do čtvrtfinále v Eastbourne nepostoupila, prohrála s Kasatkinovou

V něm finalistku turnaje na trávě z roku 2021 čeká další ruská hráčka. Ve druhém čtvrtfinále v sezoně Siniaková nastoupí proti nasazené dvojce Ljudmile Samsonovové, která ve druhém kole vyřadila Lindu Noskovou.

Plíšková prohrála s Kasatkinovou

Osmnáctá hráčka světa Plíšková prohrála s Kasatkinovou druhý ze čtyř vzájemných zápasů. V utkání jí nepomohlo ani osm es. Ruska se probojovala na travnatém turnaji WTA do pátého čtvrtfinále za poslední tři roky.

Bývalá světová jednička Plíšková měla zápas dobře rozehraný. V prvním setu nabídla soupeřce jen jeden brejkbol, odvrátila jej a díky prolomenému servisu soupeřky ve čtvrté hře se ujala po 42 minutách vedení. Kasatkinová ale odpověděla ve druhé sadě podobným stylem. Také ona získala ve čtvrté hře brejk a díky stoprocentnímu servisu srovnala.

Vyrovnaný zápas pokračoval i v rozhodující sadě. Plíšková se dostala do vedení 2:0, Kasatkinová ale ihned srovnala. Za stavu 3:3 reklamovala Plíšková při výhodě soupeřky neúspěšně aut, Kasatkinová získala další brejk a Češka netajila rozladění. Poté se už nedokázala vrátit do hry, prohrála i zbývající dva gamy a na turnaji skončila.

V mužském pavouku bylo druhé kolo konečnou pro obhájce titulu Američana Taylora Fritze. Devátý hráč světa, který v Eastbourne triumfoval také v roce 2019, prohrál dvakrát 6:7 s krajanem Mackenziem McDonaldem.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu:

Dvouhra – 2. kolo: Siniaková (ČR) - Rodinová (Rus.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra – 1. kolo: Kolodziejová, Nosková (ČR) - Erraniová, Podoroská (It./Arg.) 6:4, 6:3.

Tenisový turnaj v Eastbourne:

Muži: Dvouhra - 2. kolo: Barrére (Fr.) - Jarry (5-Chile) 6:3, 4:6, 6:4, Kecmanovič (8-Srb.) - Vukic (Austr.) 7:6 (8:6), 6:4.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Kasatkinová (9-Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 3:6, 6:3, 6:3, Martičová (Chorv.) - Haddadová Maiaová (8-Braz.) 6:4, 3:2 skreč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články