Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Španělsko má na ATP Cupu druhou výhru. Djokovič popisoval brutální podmínky

Útok tenistů Španělska v čele se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem na jedinečný double pokračuje na premiérovém ročníku ATP Cupu úspěšně, když ovládli i druhý duel. Po triumfu nad Gruzií zdolali 3:0 i Uruguay.

Rafael Nadal
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Španělé tak drží naději, že během pár týdnů ovládnou druhou týmovou soutěž. V listopadu totiž doma v Madridu vyhráli nový model Davisova poháru a titul nejlepšího tenisového týmu chtějí potvrdit nyní v Austrálii.

Nadal v souboji s Uruguayí povolil Pablu Cuevasovi jen tři gemy. První bod předtím stejně suverénně získal Roberto Bautista, jenž s Nadalem před šesti týdny Španělům vrátil daviscupovou trofej. Španělé se o postup do čtvrtfinále utkají ve středu v Perthu s dosud rovněž neporaženým Japonskem.

Roli lídra bezpečně plní také Novak Djokovič. V náročných podmínkách v Brisbane v rámci přípravy na obhajobu titulu na Australian Open zdolal i pošestnácté v kariéře Francouze Gaëla Monfilse (6:3, 6:2). "Byla neuvěřitelná vlhkost, brutální podmínky," řekl Djokovič.

Ve čtyřhře si pak nechal ošetřit ruku, přesto spolu s Viktorem Troickým získali v super tie-breaku rozhodující druhý bod pro Srbsko. Na francouzské straně sítě přitom proti nim stál vedle Edouarda Rogera-Vasselina i deblový vítěz Turnaje mistrů Nicolas Mahut.

Jako první si již v neděli zajistili účast ve čtvrtfinále domácí Australané. Šest vítězů skupin doplní dva týmy z druhých míst. ATP Cup vyvrcholí v neděli.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články