Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francii se na ATP Cupu daří a nad Chile vede, vyhráli i Djokovič a Nadal

Druhým dnem pokračuje tenisový turnaj národních týmů ATP Cup. Do premiérového ročníku vstoupili vítězně reprezentanti Francie, kteří porazili Chille 2:1 na utkání. Svá utkání zvládli Rafael Nadal a Novak Djokovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič i Nadal vstoupili do ATP Cupu vítězně

Francouzům chybí na premiérovém ATP Cupu zraněný Lucas Pouille, a tak jejich šance záleží na třicátnících Gaëlu Monfilsovi s Benoitem Pairem.

První bod proti Chile získal právě Paire, který otočil utkání s čtyřiadvacetiletým Jarrym a zvítězil 6:7 a dvakrát 6:3.

Výrazné problémy neměl desátý hráč světa Monfils. Christiana Garina, který loni prožil průlomovou sezonu, porazil ve dvou setech 6:3 a 7:5.

Jediný bod klání zapsalo chilské duo Garin–Jarry v závěrečné čtyřhře, v níž porazilo Mahuta s Vasselinem. V pondělí ale čeká Francii o poznání těžší soupeř: Srbrsko s Novakem Djokovičem.

Sport
zdroj: ČT4

Právě Djokovič zahájil ATP Cup vítězně. Potřeboval dva tie-breaky na Kevina Andersona, jenž se vrací na kurty po problémech s kolenem a loktem. I Djokovič nicméně Srbsku pomohl k výhře nad Jihoafričany a zahájil úspěšně přípravu na Australian Open, kde bude za dva týdny obhajovat titul.

"Začal jsem hodně dobře, vedl jsem 4:1, ale Kevin se zlepšil. Byl v ráži, kvalita hry byla vysoká. Jsem rád, jak jsem tuhle bouřku přežil," uvedl Djokovič. Zvítězil také Rafael Nadal, který porazil Nikoloze Basilašviliho 6:3, 7:5 a dovedl Španěly k výhře nad Gruzií. 

ATP Cup se koná jen šest týdnů po novém Davisově poháru, který se od loňska rovněž hraje na jednom místě a pro 18 týmů zároveň. V Austrálii startuje 24 zemí a zápasy se opět protahují dlouho do noci.

"Potřebujeme mít jen jednu událost, Super World Cup, nebo jak to kdo chce nazývat," nabádal Dojkovič. "To se nestane příští rok. Ale pokud by se ITF a ATP rychle dohodly, mohlo by to být reálně už v roce 2022," dodal srbský tenista stojící v čele hráčské asociace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články