Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Australané zatím na domácím ATP Cupu postupují bez zádrhelů, a to i bez Kyrgiose

Australští tenisté vyhráli i druhý zápas na ATP Cupu. Po vítězství 3:0 nad Německem porazil domácí výběr v Brisbane stejným poměrem také Kanadu. Kvůli bolestem zad přitom Australanům chyběl Nick Kyrgios. Austrálie tak postoupila jako první do čtvrtfinále.

Dennis Shapovalov
zdroj: Reuters

Kyrgiose na dvorci nahradil John Millman a po vítězství ve dvou setech nad Felixem Augerem-Aliassimem získal první bod. "Bylo to na poslední chvíli, ale naštěstí jsme hráli v Brisbane, kde to dobře znám a věděl jsem, že budu mít skvělou podporu v hledišti," řekl Millman, jenž se právě v Brisbane před 30 lety narodil.

O australské výhře rozhodl Alex de Minaur, jenž zdolal Denise Shapovalova, a domácí hráči uspěli i v závěrečné čtyřhře. Kanaďanům oplatili loňské vyřazení ve čtvrtfinále Davisova poháru. Před posledním úterním kolem s Řeckem už mají Australané jistotu, že se budou stěhovat do Sydney na vyřazovací fázi.

Podruhé v premiérovém ročníku ATP Cupu uspěli rovněž ruští a bulharští tenisté. Daniil Medveděv se dopustil pouhých dvou nevynucených chyb při výhře 6:3, 6:1 nad Johnem Isnerem, nezaváhal ani Karen Chačanov. V deblu ale neuspěli a účast ve čtvrtfinále tak jistou zatím nemají.

Američané naopak utrpěli ve skupině D v Perthu druhou porážku. Bulhaři zdolali Moldavsko 2:1 a vedou pořadí "céčka" v Sydney. Do play-off lze postoupit i z druhého místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Američané prohráli i podruhé a play-off si na ATP Cupu nezahrají
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články