Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Série proher je u konce. Plíšková zahájila turnaj ve Štrasburku triumfem nad Kosťukovou

Po třech prohrách v řadě zabrala. Tenistka Karolína Plíšková porazila v úvodním kole antukového turnaje ve Štrasburku devatenáctiletou Martu Kosťukovou z Ukrajiny 6:4, 6:2. Rodačka z Loun, která v generálce na Roland Garros plní roli nasazené jedničky, vyhrála poprvé v sezoně bez ztráty setu. V dalším kole světová osmička narazí buď na Bernardu Peraovou z USA, nebo Elenu-Gabrielu Ruseovou z Rumunska.

Třicetiletá Plíšková do Štrasburku dostala divokou kartu za odhlášenou Barboru Krejčíkovou. Ta měla původně obhajovat loňský triumf, avšak kvůli zranění lokte se odhlásila.

Bývalá světová jednička se střetla s Kosťukovou poprvé v kariéře a proti 59. hráčce světa ztratila v úvodu servis. Za stavu 3:4 však soupeřce brejk oplatila, následně prolomila její servis ještě jednou a získala první set poměrem 6:4.

Na začátku druhé sady čelila Plíšková dvěma brejkbolům, ty ale odvrátila a po dalších dvou prolomených servisech si zajistila postup do dalšího kola.

Po předchozích prohrách v Římě a Madridu si tak Plíšková připsala na antuce třetí triumf v této sezoně. Po prosincové zlomenině ruky si vylepšila letošní bilanci na 3:6. V dalším kole bude dvojnásobná grandslamová finalistka usilovat o první čtvrtfinálovou účast od loňského US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články