Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková po třetí porážce v řadě klesla v žebříčku na osmé místo, Krejčíková zůstala druhá

Karolína Plíšková po dalším brzkém vyřazení na tenisovém turnaji v Římě klesla ve světovém žebříčku z šestého místa na osmé. Zraněná Barbora Krejčíková je stále druhá za Polkou Igou Šwiatekovou, která v italské metropoli obhájila loňské vítězství a získala pátý titul za sebou.

Plíšková v Římě prohrála hned první zápas a utrpěla třetí porážku v řadě. V letošní sezoně, do které po zlomenině ruky vstoupila až v březnu, vyhrála jen dvě z osmi utkání. V pořadí WTA ji předstihly finalistka z Říma Tunisanka Ons Džabúrová a Běloruska Aryna Sabalenková.

Krejčíková nehraje od února kvůli zranění lokte. V tomto týdnu bude chybět i ve Štrasburku, kde loni zvítězila. Poté má na Roland Garros obhajovat triumfy ve dvouhře i čtyřhře.

V žebříčku čtyřhry se propadla o 39 míst Markéta Vondroušová, která loni v Římě byla v deblovém finále, ale letos turnaj vynechala. Nově jí patří 94. příčka.

Pozici mužské jedničky si upevnil Srb Novak Djokovič, který v Římě získal první letošní titul. Prvním hráčem světa je už 370 týdnů a stále posouvá vlastní rekord. Nejlepší Čech Jiří Veselý je na 72. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články